default-image

Στον "αέρα" 13.000 εργαζόμενοι και 3.000 προμηθευτές

Κρήτη
Στον "αέρα" 13.000 εργαζόμενοι και 3.000 προμηθευτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γρίφος δυσεπίλυτος και ολοένα σε περαιτέρω επιδείνωση μοιάζει η ελληνική οικονομία που έκλεισε την πρώτη μαύρη επέτειο σε capital controls που έκαναν το βίο αβίωτο σε ανθρώπους και επιχειρήσεις, την ώρα που ήδη αντιμετώπιζαν προβλήματα ρευστότητας.

Τελευταία βαριά συμπτώματα της ύφεσης, τα κανόνια στην αγορά από αλλοτινούς κολοσσούς. Από που όμως αντλεί αισιοδοξία, ο γενικός γραμματέας εμπορίου και καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης, που βρέθηκε στο Ρέθυμνο;

Ένα χρόνο μετά την επιβολή των capital controls, σπαράζει η ελληνική οικονομία υπό τον φόβο του εκπροσώπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, για ντόμινο πτωχεύσεων αλά σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλο και καύσιμα Μαμιδάκη. 

Το πλήγμα υπήρξε εξαρχής ανεπανόρθωτο, ωστόσο τώρα το να βρίσκονται στον αέρα 13.000 εργαζόμενοι και 3.000 προμηθευτές ασφαλώς προκαλεί τρόμο και δημιουργεί φόβους για ντόμινο με απρόβλεπτες διαστάσεις στην αγορά. Κινούμενη βόμβα για τράπεζες, προμηθευτές και Δημόσιο οι τελευταίες εξελίξεις, αυτά ακριβώς που θα προσπαθήσει να διασφαλίσει η κυβέρνηση, δια στόματος του γενικού γραμματέα εμπορίου και καταναλωτή, Αντώνη Παπαδεράκη, που βρέθηκε στο Ρέθυμνο.

Αισιοδοξεί ότι μέσα στο 2016 θα αρθούν τα capital controls και με όχημα το ΕΣΠΑ, τον αναπτυξιακό νόμο και με παράλληλη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, αμβλύνοντας σταδιακά την ανεργία, η χώρα θα ορθοποδήσει.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News