default-image

Το θρυλικό συγκρότημα "Kreator" έρχεται στην Κρήτη (video)

Κρήτη
Το θρυλικό συγκρότημα "Kreator" έρχεται στην Κρήτη (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι θρυλικοί "Kreator" δίνουν μια μοναδική συναυλία στις 17 Ιουλίου στην Κρήτη, στο πλαίσιο του Chania Rock Festival, που πραγματοποιείται για 10η χρονιά φέτος στην πόλη των Χανίων. Οι "Kreator" είναι ένα συγκρότημα επιπέδου «Metallica», «Slayer», «Megadeth» και «Αnthrax».

Ό,τι είναι όλα αυτά τα γκρουπ για την Αμερική είναι οι «Kreator» για την Ευρώπη. Οι Γερμανοί, από το Essen, είναι ένα από τα ελάχιστα γκρουπ που γνώρισαν επιτυχία στα 80's, αλλά έφτασαν στα 00's να διάγουν τη δεύτερη νιότη τους, παράλληλα με ακόμα μεγαλύτερη εμπορική - και όχι μόνο - επιτυχία.

Η headline εμφάνισή τους στα Χανιά θα είναι η πρώτη τους στην Κρήτη και η τελευταία της ευρωπαϊκής τους περιοδείας. Την αμέσως επόμενη μέρα θα μπουν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν το νέο άλμπουμ τους. Οι "Κreator" φυσικά έχουν ξαναπαίξει στην Ελλάδα. Στο ενεργητικό τους έχουν 12 συναυλίες επί ελληνικού εδάφους από το 1989 και μετά, σχεδόν πάντα σε sold out χώρους Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Το αξιοσημείωτο με αυτό το thrash metal συγκρότημα είναι ότι δείχνουν μια αγάπη για τη χώρα μας. Το 1989 "γύρισαν" το video clip για το "Betrayer" στο Ηρώδειο, αλλά και στο "Ρόδον" κατά τη διάρκεια της πρώτης ζωντανής τους εμφάνισης στην Ελλάδα. Είκοσι τρία χρόνια αργότερα, το έτος 2012, η χώρα μας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και στο video clip του "Civilization collapse". Στο συγκεκριμένο video clip παρουσιάζονται πολλές φωτογραφίες και πλάνα από τις πορείες διαμαρτυρίας και της κινητοποιήσεις εκείνης της χρονιάς στην Ελλάδα.

Η διάρκεια των "Κreator" στο χρόνο είναι η αιτία που στις συναυλίες τους υπάρχουν πολλών γενιών metal οπαδοί. Εμφανιζόμενοι στα Χανιά στις 17 Ιουλίου, οι "Kreator" προσδίδουν ακόμα μεγαλύτερο κύρος στο Chania Rock Festival. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ είναι ένα από τα σημαντικότερα όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Από τη σκηνή του έχουν περάσει μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου στερεώματος, με εκατομμύρια πωλήσεων, αλλά και τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής σκηνής, όπως WASP και ο Γιάννης Αγγελάκας.

Φετινές συμμετοχές

Φέτος, από τη σκηνή του Chania Rock Festival στον Προμαχώνα San Salvatore στο παλιό λιμάνι των Χανίων θα παρελάσουν οι Βορειο-ιρλανδοί "Therapy", οι Βρετανοί "Cutting Crew", οι Έλληνες "Rotting Christ", οι Αμερικανοί "Tyketto", οι Βρετανοί "Praying Mantis", οι Γερμανοί "Mystic Prophecy", οι Σουηδοί "Crazy Lixx", οι Έλληνες "Exarsis" και οι Έλληνες "Diviner". Κατά την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ εμφανίζονται μετά από πολλά χρόνια στα Χανιά τα "Υπόγεια Ρεύματα".

"Υπόγεια Ρεύματα" και καλός σκοπός...

Φέτος, το φεστιβάλ αρχίζει με ένα ιδιαίτερο διαγωνισμό την Παρασκευή 15 Ιουλίου. Πρόκειται για το διαγωνισμό "Γιώργος Μανουσέλης", στον οποίο δήλωσαν συμμετοχή 7 μαθητικές -φοιτητικές μπάντες. Οι 5, που αναδείχτηκαν μετά από ηλεκτρονική ψηφοφορία, θα εμφανιστούν κατά την πρώτη ημέρα στη σκηνή του φεστιβάλ.

H νικήτρια μπάντα που θα υποδείξει "διά βοής" το κοινό θα κερδίσει και θα έχει την ευκαιρία να ανοίξει την επόμενη μέρα, όπου θα συμμετέχουν συγκροτήματα παγκοσμίου κλάσης, όπως οι Βορειο-ιρλανδοί "Therapy" και οι Άγγλοι "Cutting Crew".

Headliners της προφεστιβαλικής μέρας θα είναι τα "Υπόγεια Ρεύματα", που θα εμφανιστούν στα Χανιά μετά από πολλά χρόνια.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη μέρα του Chania Rock Festival είναι με ελεύθερη είσοδο. Στόχος των διοργανωτών είναι «να συμβάλλουμε να γνωρίσει το κοινό ελπιδοφόρες νέες μπάντες απ' όλη την Κρήτη».

Η διοργάνωση αντί εισιτηρίου προτρέπει όλο τον κόσμο να ενισχύσει τη δράση της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, καλώντας από κινητό ή σταθερό στο 901.1405.153., στην οποία διευθυντής είχε διατελέσει για πολλά χρόνια ο Γιώργος Μανουσέλης, στη μνήμη του οποίου πραγματοποιείται η εκδήλωση.

Σημειώνεται ότι η προφεστιβαλική μέρα είναι υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και σε συνδιοργάνωση με το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, ενώ όλο το Chania Rock Festival βρίσκεται υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων.

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News