default-image

Τρόμος στην ε.ο Ηρακλείου - Μοιρών

Κρήτη
Τρόμος στην ε.ο Ηρακλείου - Μοιρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τρόμο έζησε τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης μια νεαρή γυναίκα, όταν εξαιτίας μηχανικής βλάβης, το αυτοκίνητό της ξαφνικά τυλίχτηκε στους καπνούς, σ΄έναν από τους πιο πρόσφατα φτιαγμένους δρόμους της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε, στην εθνική (ο Θεός να την κάνει) οδό Ηρακλείου - Μοιρών, λίγο μετά τον Άγιο Αντώνιο στο γεφυράκι. Πρόκειται για ένα σημείο - καρμανιόλα αφού εκεί, έχουν καταγραφεί αρκετά τροχαία ατυχήματα και μάλιστα θανατηφόρα.

Η άτυχη γυναίκα, που διαμένει σε χωριό της ενδοχώρας, επέστρεφε στο σπίτι της μετά τη λήξη της βάρδιας της, όταν ξαφνικά είδε καπνούς να βγαίνουν από το καπό του αυτοκινήτου.

Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία της η οδηγός προσπάθησε να φέρει το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου, σε σημείο που να μην κινδυνεύσει η ίδια ή οι διερχόμενοι οδηγοί, κάτι που δεν κατάφερε βέβαια καθώς το όχημα δεν «υπάκουε» και ακινητοποιήθηκε.

Στο σημείο επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι, αφού η - κατά τα άλλα εθνική οδός- είναι και εκεί αφώτιστη.

«Δεν έβλεπα ούτε τα χέρια μου», ανέφερε στο neakriti.gr η γυναίκα. «Άρπαξα την τσάντα μου, βγήκα έξω και έκανα τον σταυρό μου αφενός να μην ανατιναχτεί το αμάξι μου, δεν ξέρω από τα μηχανικά κι έβαζα στο μυαλό  μου διάφορα, κι αφετέρου να σταματήσει κάποιος να με βοηθήσει»! τόνισε.

Ωστόσο αυτό το «βοηθήσει» φαίνεται πως είναι πολύ δύσκολο στην Ελλάδα του 2016. Κάτι τα σκοτάδια, κάτι τα διάφορα που ακούγονται κατά καιρούς, κάτι η εγκληματικότητα κάθε μορφής που έχει χτυπήσει κόκκινο, οι άνθρωποι έχουν γίνει τόσο καχύποπτοι ή και απαθείς που ούτε η θέα μιας γυναίκας μόνης στην ερημιά να κάνει σήματα πως έχει ανάγκη δεν τους συγκίνησε.

Και παρότι από το σημείο περνούσαν διαρκώς αυτοκίνητα, μετά από σαρανταπέντε ολόκληρα λεπτά δέησε να σταματήσει κάποιος για να ενδιαφερθεί. Ο νεαρός ωστόσο, απεδείχθη χρυσάφι για τη γυναίκα.

 Την ηρέμησε, της έδωσε το κινητό του για να επικοινωνήσει με την οδική βοήθεια, (γιατί ανάμεσα στα άλλα η άτυχη γυναίκα είχε ξεχάσει το κινητός της στην εργασία της) και τη βοήθησε να σπρώξει το αυτοκίνητο στην άκρη.

«Ο Θεός να τον έχει καλά» λέει η γυναίκα που όπως λέει μέσα στον πανικό «δεν ρώτησα ούτε το όνομά του, δεν κράτησα ούτε τον αριθμό του τηλεφώνου του να τον καλέσω για να πω ένα ευχαριστώ.» τονίζει.

Το περιστατικό, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Κρήτης. Κι αν εκεί δε μιλάμε για το οδόστρωμα, καλά - καλά ακόμη δεν παραδόθηκε το έργο, ωστόσο από παροχές καμία σχέση δεν έχει με σύγχρονο δρόμο σε χώρα της Ευρώπης.

Γιατί οι σύγχρονοι ευρωπαϊκοί δρόμοι και φωτισμό διαθέτουν και τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης…

Ρεπορτάζ: Μαίρη Καριωτάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News