default-image

Πατέρας 22χρονου: Ο γιος μου επέστρεψε στη ζωή

Κρήτη
Πατέρας 22χρονου: Ο γιος μου επέστρεψε στη ζωή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ένα μήνας, προκειμένου το χαμόγελο να επιστρέψει και πάλι στα πρόσωπα της οικογένειας του 22χρονου Δήμου, ο οποίος στις αρχές Ιουνίου χτύπησε βαρύτατα στον παραλιακό οικισμό του Κερατοκάμπου με την μηχανή του αλλά πλέον βγήκε από την εντατική και νοσηλεύεται στη νευροχειρουργική του ΠΑΓΝΗ.

Συγκλονισμένος είναι ο πατέρας του ,Γιώργος Καρτσάκης, που μίλησε αποκλειστικά στο neakriti.gr για την περιπέτεια που ζει ο γιος του και όλες αυτές τις ημέρες με τη σύζυγο του και την υπόλοιπη οικογένεια παραμένουν στο πλευρό του Δήμου ελπίζοντας σε μία καλή είδηση .

"Η καλή είδηση ήρθε για εμάς , ο γιος μου από τον θάνατο επέστρεψε στη ζωή και συνεχίζει να μάχεται . Οι γιατροί μας συνιστούν να κάνουμε ακόμη υπομονή και όλα γίνονται βήμα βήμα,  γεγονός που πράγματι ισχύει . Δεν μπορώ να περιγράψω σε τι κατάσταση βρισκόμασταν τις πρώτες ημέρες . Συναισθήματα που θα τα θυμάμαι για όλη μου την ζωή. Ωστόσο τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν κατ΄ευχή και νιώθω αισιόδοξος για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας του παιδιού μου."

Ο κ Καρτσάκης δεν παραλείπει ωστόσο να κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στους ανθρώπους του νοσοκομείου που όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό την κατάσταση της υγείας του 22χρονου δικυκλιστή ."Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου , το προσωπικό της εντατικής όσο και της νευροχειρουργικής κλινικής, γιατρούς και νοσηλευτές που παρά τα μεγάλα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις ελλείψεις σε υλικά και άτομα, ξεπέρασαν τους εαυτούς τους  και δεν άφησαν λεπτό το γιο μου σε οτιδήποτε χρειάζεται . Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον γιατρό κ Δημήτρη Καραμπέτσο ,που χειρούργησε το παιδί μου, και εξακολουθεί να βρίσκεται στο πλευρό του Δήμου και φυσικά νιώθω συγκινημένος για όλο αυτό το ενδιαφέρον του κόσμου. Από την ημέρα που τραυματίστηκε το παιδί μου μέχρι και σήμερα δεν έχουν σταματήσει να ρωτάνε και να δείχνουν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους ,εισπράττοντας αγάπη και θετική ενέργεια .Πραγματικά δεν έχω λόγια."

Στη νευροχειρουργική κλινική ο Δήμος

Ένα ατύχημα που προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στην περιοχή της Βιάννου και έφθασε μέχρι και το υπουργείο Υγείας, εξαιτίας της εξαιρετικά αργής έλευσης αθενοφόρου όχι από τη Βιάννο αλλά από το Αρκαλοχώρι.

Το παλικάρι από το Λουτράκι της Άνω Βιάννου βγήκε από την εντατική μονάδα, νοσηλεύεται πλέον στην θάλαμο της νευροχειρουργικής κλινικής, σκορπώντας αισιοδοξία στους γιατρούς και συνάμα στους δικούς τους ανθρώπους.

Σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες από το συγγενικό του περιβάλλον ο 22χρονος, αν και βρίσκεται σε βαθύ ύπνο ακόμη , έχει τις αισθήσεις του ανοιγοκλείνει τα μάτια του κουνώντας πόδια-χέρια, σε μία προσπάθεια ενδεχομένως να δείξει ότι θέλει να ζήσει και παλεύει για να τα καταφέρει και να βγει τελικά νικητής από αυτήν την περιπέτεια στην οποία και μπήκε.

Η φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει όλο αυτό το διάστημα παραμονής του στην ΜΕΘ είναι πολύ ισχυρή ενώ τις τελευταίες ώρες έχει ξεκινήσει η διαδικασία από την ιατρική ομάδα να σιτίζεται και να πίνει υγρά με τη σύριγγα.

Στο πλευρό του Δήμου η κοινωνία της Βιάννου

Η κοινωνία της Βιάννου ζει όλο αυτό το διάστημα ώρες αγωνία και προσεύχεται για ένα θαύμα για μία ευχάριστη είδηση που θα επιτρέψει στους συγχωριανούς του να χαρούν και να ανακουφιστούν με δεδομένη την πολύημερη νοσηλεία του Δήμου στη ΜΕΘ.

Ενώ από την άλλη η αγανάκτηση φουντώνει για τα κακώς κείμενα που παρατηρούνται στον τομέα της υγείας της Βιάννου και έχουν σχέση με το κέντρο υγείας και το ασθενοφόρο .

Πως συνέβη το ατύχημα

Το ατύχημα συνέβη γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα στις 2 Ιουνίου, στον παραλιακό δρόμο του Κερατοκάμπου .Ο νεαρός άνδρας ,που είχε πάει για να κλείσει το νερό στα χωράφια του, εξαιτίας του κακού οδοστρώματος στην περιοχή της λίμνης ,έχασε το έλεγχο της μηχανής του με αποτέλεσμα να πέσει στο οδόστρωμα και να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι έχοντας υποστεί μάλιστα κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Για την μεταφορά του ωστόσο στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση καθώς οι μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας στην περιοχή είναι υποστελεχωμένες και κλειστές και οι αποστάσεις πολύ μεγάλες .

Ασθενοφόρο λοιπόν από το Αρκαλοχώρι, εξαιτίας του ότι το ασθενοφόρο της Βιάννου ήταν χαλασμένο και βρισκόταν στο συνεργείο , κλήθηκε να αναλάβει το περιστατικό. Κατέβηκε στον Κερατόκαμπο με πολύ μεγάλη ωστόσο καθυστέρηση αφού προηγουμένως πέρασε από το κέντρο υγείας της Βιάννου για να πάρει τον γιατρό ,με αποτέλεσμα η καθυστέρηση να ξεπεράσει τη μία ώρα .

Με το που έφθασε παρέλαβε το νεαρό που αιμορραγούσε και ειχε υποστεί βαρύτατα τραύματα στο κεφάλι ενώ στη μέση της διαδρομής  και συγκεκριμένα στα Πεζά , μονάδα του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε με τελικό προορισμό το ΠΑΓΝΗ.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News