default-image

Γ.Βρέντζος: Κακοπληρωτές το 80% όσων χρωστούν στη ΔΕΗ

Κρήτη
Γ.Βρέντζος: Κακοπληρωτές το 80% όσων χρωστούν στη ΔΕΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα 2,7 δις οι οφειλές των καταναλωτών προς τη ΔΕΗ σε όλη τη χώρα και στα 83,7 εκατ. Ευρώ στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν στελέχη της ΔΕΗ σε φορείς του νομού.

Στην πλειοψηφία τους οι οφειλέτες είναι επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα - ξενοδοχεία - ενώ μόνο οι δύο από αυτούς έχουν προχωρήσει σε διακανονισμό. Κακοπληρωτές και το μεγαλύτερο ποσοστό εξ αυτών.

Όπως είπε στο Ράδιο 9,84 ο συνδικαλιστής Γιάννης Βρέντζος πρόκειται για 23 επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ άνω των 100.000 ευρώ.

Οι οφειλές των οικιακών πελατών ξεπερνούν τα 34,3 εκατ. ευρώ και αποτελούν το 41%  του συνόλου.

2,85 εκατ. (3,4 % του συνόλου) οφείλουν οι αγρότες.

Εντωμεταξύ από αύριο σύμφωνα με τον ίδιο τίθεται σε εφαρμογή η νέα τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης , με την επιβράβευση των συνεπών καταναλωτών οι οποίοι θα έχουν έκπτωση ύψους 15% στο ύψος του λογαριασμού τους.

Αναλυτικά στοιχεία:

* Οι συνολικές οφειλές ανέρχονται στα € 83,7 εκατ., ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 36,5% του συνόλου των πελατών του Νομού Ηρακλείου, ποσοστό πολύ υψηλό συγκριτικά με τους υπόλοιπους Νομούς.

* Οι οφειλές των οικιακών πελατών αγγίζουν το 41 %, εκ των οποίου το 62,4 % αφορά οφειλές λογαριασμών άνω των € 1.000, οι οποίες αντιστοιχούν μόνο στο 18% των οικιακών οφειλετών.

* Το ποσοστό των επαγγελματικών πελατών που οφείλουν ανέρχεται στο 55,6 %, εκ του οποίου το 76 % αφορά οφειλές λογαριασμών άνω των € 3.000, οι οποίες αντιστοιχούν στο 15,5% των επαγγελματικών οφειλετών. Ενδεικτικά, 1.000 επαγγελματικοί πελάτες συγκεντρώνουν το 51,3 % των αντίστοιχων οφειλών.

* Οι οφειλές των αγροτικών πελατών ανέρχονται στο 3,4 %.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News