Κρήτη

Οι αστυνομικοί τίμησαν τον προστάτη τους Άγ. Παύλο

Τον προστάτη της Απόστολο Παύλο τίμησε με κάθε επισημότητα η Τοπική Διοίκηση Ηρακλείου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, συνδυάζοντας την ημέρα αυτή με τη βράβευση αστυνομικών ου εργάζονται στον τομέα της πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και την ενίσχυση της προσπάθειας της Νεφρολογικής Κλινικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Τα μέλη της διοίκησης της Ένωσης έδωσαν το παρών στον εσπερινό και την αρτοκλασία που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, σε κατανυκτική ατμόσφαιρα,  στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Ανώπολη.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης που ακολούθησε τιμήθηκαν οι αστυνομικοί οι οποίοι  υπηρετούν στην Ομάδα Έλεγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου, η οποία έχει ως αποστολή την αντιμετώπιση των επικινδύνων παραβάσεων το αποτέλεσμα των οποίων οδηγεί στην πρόκληση των τροχαίων ατυχημάτων. Τροχαία ατυχήματα, τα οποία είναι ιδιαίτερα αυξημένα στους δρόμους της Κρήτης, γι αυτό και η Ένωση καλεί με μήνυμα της τους οδηγούς να κινούνται πάντα με προσοχή,  με σεβασμό στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αλλά και στους αστυνομικούς που βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους εργαζόμενοι για την δική τους οδική ασφάλεια.

Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε στον Προϊστάμενο της Ομάδας κ. Εμμανουήλ Ανυφαντάκη ο Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Λαγουδάκης ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις ,  ενώ ο  1ος  Προϊστάμενος της ΟΕΠΤΑ Ηρακλείου Ταξίαρχος ε.α κ. Εμμανουήλ Χαλκιαδάκης παρέλαβε τον αναμνηστικό δίσκο της Φαιστού από το Μανόλη Ζαχαριουδάκη, Πρόεδρο της Τοπικής διοίκησης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

Ακολούθησε η απονομή από τη Γενική Γραμματέα της Ένωσης κ. Έφη Φλουρή ενός αντιγράφου του δίσκου της Φαιστού στον γιατρό κ. Δημήτριο Ξυδάκη, με αφορμή την την αξιέπαινη προσπάθεια του για τη δημιουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης στη Νεφρολογική κλινική του Βενιζελείου. Παράλληλα δωρίθηκε και η πρώτη ποιητική έκδοση του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος  με ποιήματα των Αστυνομικών όλης της Ελλάδος με τίτλο «SERVO PER AMICEKO - Ένα μπουκέτο λέξεων και συναισθημάτων», για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης.

Ακόμη τιμήθηκαν το μέλος της Ένωσης, Παύλος Λασιθιωτάκης ο οποίος παρέλαβε την εικόνα του Αποστόλου Παύλου με αφορμή την ονομαστική του εορτή  αλλά και ο αιδεσιμότατος πρωτοπρεσβύτερος Αντισυνταγματάρχης , πατέρας Νεκτάριος  Μαρκάκης, για την πολύτιμη πνευματική προσφορά του παραλαμβάνοντας τον δίσκο της Φαιστού από την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κ. Αγγελική Αποστόλου, όσο και ο διοικητής της  133Σ.Μ.  Σμήναρχος  Παναγιώτης Δημόπουλος που συνέβαλε στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια