default-image

Στο "χορό" της φωτιάς όλη η Κρήτη

Κρήτη
Στο "χορό" της φωτιάς όλη η Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλεπάλληλες είναι οι εστίες φωτιάς που εκδηλώθηκαν την Τρίτη στην Κρήτη, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες και στις περισσότερες των περιπτώσεων να βγαίνουν νικητές.

Πυρκαγιά στον Αχεντριά

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή Αχεντριά Αστερουσίων με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην πυροσβεστική υπηρεσία αφού είχει επεκταθεί σημαντικά. Η φωτιά τελικά έκανε στάχτη τουλάχιστον 30 στρέμματα.

Στο σημείο και συγκεκριμένα σε ορεινή περιοχή έσπευσαν 12 οχήματα με 24 πυροσβέστες και δύο ομάδες πεζοπόρων που έδωσαν μάχη με τις φλόγες. Δεν κινδύνεψε κατοικημένη περιοχή αλλά κάηκε έκταση με χαμηλή βλάστηση.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αρχανών - Αστερουσίων κ. Κοκοσάλη, η φωτιά που εκδηλώθηκε ευτυχώς δεν απείλησε και τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Υποψίες για εμπρησμό

Μάλιστα το γεγονός ότι ταυτόχρονα ξέσπασαν διαφορετικές εστίες στην περιοχή ανησυχεί την πυροσβεστική υπηρεσία με τον περιφερειακό Διοικητή της πυροσβεστικής κ. Μαραγκάκη να τονίζει στο neakriti.gr «έχει ειδοποιηθεί και μεταβαίνει το κλιμάκιο αντιμετώπισης εμπρησμού αφού υπάρχουν φωτιές σε όλη την περιοχή και εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπρησμού».

Μεγάλη φωτιά στο Λαράνι

Το μεγαλύτερο μέτωπο σύμφωνα με τον κ. Μαραγκάκη, ήταν στο Λαράνι του Δήμου της Γόρτυνας, ενώ οι εστίες εντοπίζονται από εκεί ως τα Αστερούσια και οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν στο σημείο για να μην επεκταθεί περαιτέρω η πυρκαγιά.

Στις φλόγες και τα Χανιά

Μάχη με τις πύρινες φλόγες στο φαράγγι Θερίσσου έδωσαν και οι πυροσβέστες στα Χανιά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η γρήγορη επέμβαση της Πυροσβεστικής σε όλα τα σημεία εδραίωσε την «νίκη» της απέναντι ομολογουμένως σε έναν δύσκολο αντίπαλο που είχε συμμάχους τους ανέμους.

Όλα τα μέτωπα όπως το Λαράνι, τον Αχεντριά, το Ασκίφου, τα Ίνια, τη Θέρισσο, το Μελισσουργιό και την Ιεράπετρα βρίσκονται υπό έλεγχο ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις παρακολουθουν τα σημεία για περιπτώσεις αναζωπύρωσης.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη - Victor Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News