default-image

Προσοχή στους απατεώνες γιατρούς συνιστά και η ΔΥΠΕ

Κρήτη
Προσοχή στους απατεώνες γιατρούς συνιστά και η ΔΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την κινητοποίηση ακόμη και των υγειονομικών αρχών της Κρήτης προκάλεσε το θέμα του neakriti.gr αναφορικά με τους απατεώνες που κοψοχολιάζουν αθώους ανθρώπους και παριστάνωντας τους γιατρούς , λένε κυρίως σε ηλικιωμένους , ότι τα παιδιά τους ενεπλάκησαν σε τροχαίο.

"Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν στην εξαπάτηση πολιτών στην Κρήτη από άτομα που χρησιμοποιούν την ιατρική ειδικότητα και λόγους ιατρικής αντιμετώπισης περιστατικών για να αποσπάσουν χρήματα, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης με  στόχο την αντιμετώπιση και πρόληψη τέτοιων περιστατικών, συνιστά στους πολίτες, να είναι επιφυλακτικοί  σε κάθε τέτοια μορφή ανώνυμης επικοινωνίας.

Τα Τμήματα των Πρώτων Βοηθειών των νοσοκομείων της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, σε κάθε περίπτωση ανάγκης ενημέρωσης συγγενικού περιβάλλοντος για ατύχημα ή τροχαίο, ενημερώνουν επώνυμα και σε καμία περίπτωση δεν ζητούν χρήματα ή οποιαδήποτε μορφή αμοιβής για νοσηλεία ή την ιατρική αντιμετώπιση του ασθενούς.

Επίσης οι πολίτες που δέχονται παρόμοια τηλεφωνήματα συνιστάται να ζητούν το τηλέφωνο επικοινωνίας του Τμήματος της υγειονομικής μονάδας που τους κάλεσε και στην συνέχεια να επικοινωνούν προς επιβεβαίωση των παρεχόμενων στοιχείων.

Σε περιπτώσεις εξαπάτησης πρέπει απαραιτήτως να ενημερώνεται η Αστυνομική Διεύθυνση αρμοδίως, για την προστασία των υπολοίπων πολιτών " αναφέρεται αναλυτικά στην ανακοίνωση .  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News