default-image

Καμπάνα 50.000 και 11 χρόνια φυλακή για 6 κιλά χασίς

Κρήτη
Καμπάνα 50.000 και 11 χρόνια φυλακή για 6 κιλά χασίς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη φυλακή παραμένει ο 44χρονος που είχε συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο στο λιμάνι του Ηρακλείου, έχοντας στη βαλίτσα του περισσότερα από 6 κιλά ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.

Ο 44χρονος κάτοικος Ηρακλείου, με καταγωγή από το Ρέθυμνο, κρίθηκε τη Δευτέρα (27/6) ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, το οποίο τον καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών, ενώ του επέβαλε και συνολική χρηματική ποινή ύψους 50.500 ευρώ.

Απολογούμενος ενώπιον της Έδρας, ο κατηγορούμενος ομολόγησε τις πράξεις του, καθώς φέρεται να υποστήριξε ότι γνώριζε για το φορτίο που κουβαλούσε στην αποσκευή του, ερχόμενος στο Ηράκλειο από την Αθήνα. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι δεν έχει κάνει ποτέ χρήση ναρκωτικών ουσιών, ενώ υπογράμμισε ότι έχει πάθος με τη συλλογή όπλων.

Πως γλίτωσε τα ισόβια

Σ' αυτό το σημείο αξίζει να τονιστεί ότι ο 44χρονος -ο οποίος παραμένει έγκλειστος στο κατάστημα κράτησης της Νεάπολης από τον Σεπτέμβριο του 2015, οπότε και είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά τη σύλληψή του- κινδύνευε και με ισόβια.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος κάθισε στο εδώλιο για διακίνηση ναρκωτικών κατ' επάγγελμα, από την οποία το προσδοκώμενο όφελος του δράστη, ξεπερνά τις 75.000 ευρώ, κατηγορία η οποία επισύρει μέχρι και ισόβια κάθειρξη.

Ωστόσο, οι δικαστές έκριναν ότι τα έξι κιλά χασίς που κουβαλούσε ο 44χρονος δεν επρόκειτο να του αποφέρουν κέρδος μεγαλύτερο των 75.000 ευρώ, με αποτέλεσμα η κατηγορία για την οποία δικαζόταν να μετατραπεί σε απλή διακίνηση (και πάλι σε βαθμό κακουργήματος).

Αναλυτικά οι ποινές που του επιβλήθηκαν

Τελικά, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης του επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για τη διακίνηση κάνναβης. Όσον αφορά την πλημμεληματική κατηγορία που αντιμετώπιζε για τα δύο πιστόλια που βρέθηκαν στην βαλίτσα μαζί με τα έξι κιλά χασίς, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 500 ευρώ. Το Δικαστήριο, προχωρώντας σε συγχώνευση των ποινών, του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών και συνολική χρηματική ποινή 50.500 ευρώ.

Κατηγορούμενος για το "οπλοστάσιο-μαμούθ"

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ο 44χρονος φέρεται να εμπλέκεται και σε άλλη υπόθεση, καθώς αποτελεί τον έναν από τους τρεις κατηγορούμενους που διώκονται ποινικά για το "οπλοστάσιο" που είχε ανακαλύψει τον περασμένο Ιανουάριο, η ΕΛ.ΑΣ. σε γκαρσονιέρα, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News