default-image

Κάθεται στο σκαμνί για τα 6 κιλά χασίς

Κρήτη
Κάθεται στο σκαμνί για τα 6 κιλά χασίς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον της Δικαιοσύνης αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ένας 44χρονος ντόπιος, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο στο λιμάνι του Ηρακλείου, έχοντας στη βαλίτσα του ποσότητα ινδικής κάνναβης μεγαλύτερης των έξι κιλών.

Ο 44χρονος κάτοικος Ηρακλείου, με καταγωγή από το Ρέθυμνο, θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για να δικαστεί για την κακουργηματική πράξη της «διακίνησης ναρκωτικών συνισταμένη σε αγορά, κατοχή και μεταφορά ακατέργαστης κάνναβης από υπαίτιο που διακινεί κατ' επάγγελμα ναρκωτικές ουσίες και το προσδοκώμενο όφελος του δράστη υπερβαίνει το ποσό των 75.000 ευρώ», αλλά και για παράνομη οπλοκατοχή, πράξη η οποία συνιστά πλημμέλημα.

Η σύλληψη του 44χρονου έγινε τα ξημερώματα της 22ας Σεπτεμβρίου του 2015, λίγο μετά την αποβίβασή του από πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο "Πειραιάς-Ηράκλειο". Ο κατηγορούμενος βρισκόταν ήδη στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ., καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου είχαν περιέλθει πληροφορίες σχετικά με τη δράση του. Περίπου δέκα λεπτά πριν τις 7 το πρωί, αστυνομικοί πλησίασαν το 44χρονο και του ζήτησαν να ανοίξει τη βαλίτσα που κρατούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνος ισχυρίστηκε τότε ότι η αποσκευή δεν ήταν δικιά του. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι κάποιος άγνωστος τον είχε πλησιάσει νωρίτερα μέσα στο πλοίο, κρατώντας την επίμαχη βαλίτσα και ζητώντας του να την κρατήσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, ωστόσο - σύμφωνα πάντα με το 44χρονο - ο άγνωστος δεν επέστρεψε ποτέ για να πάρει πίσω την αποσκευή του.

Οι αστυνομικοί δεν πείστηκαν από τα λεγόμενα του κατηγορούμενου. Ανοίγοντας τη βαλίτσα, αντίκρισαν έξι νάιλον συσκευασίες περιτυλιγμένες με μονωτική ταινία, οι οποίες είχαν στο εσωτερικό τους χασίς. Ειδικότερα, οι έξι συσκευασίες περιείχαν 1.038, 1.043, 1.041, 1.047, 1.031 και 872 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, αντίστοιχα. Σύμφωνα μάλιστα με τις διωκτικές Αρχές, η αξία πώλησης της εν λόγω ποσότητας ανερχόταν στο ποσό των 90.000 ευρώ.

Εξάλλου, εκτός από τα έξι κιλά κάνναβης, στη βαλίτσα του 44χρονου κρύβονταν ακόμη δύο πιστόλια με τρεις γεμιστήρες και έξι φυσίγγια. Σημειώνεται ότι, σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του συλληφθέντος, οι αστυνομικοί βρήκαν - και κατέσχεσαν - και μια ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας.

Εμπλέκεται και σε άλλη υπόθεση

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 44χρονος, ο οποίος παραμένει από τον περασμένο Σεπτέμβριο προσωρινά κρατούμενος στο κατάστημα κράτησης της Νεάπολης Λασιθίου, φέρεται να εμπλέκεται σε μια ακόμη σοβαρή υπόθεση. Ειδικότερα, είναι ο ένας εκ των τριών κατηγορουμένων, οι οποίοι - σύμφωνα με τις Αρχές - εμπλέκονται στην υπόθεση του οπλοστασίου-μαμούθ που είχε ανακαλύψει η ΕΛ.ΑΣ. σε γκαρσονιέρα, στο κέντρο του Ηρακλείου, τον περασμένο Ιανουάριο.

Ρεπορτάζ:Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News