default-image

Πέτυχε κορυφαία βαθμολογία και ετοιμάζεται… για Ιατρική!

Κρήτη
Πέτυχε κορυφαία βαθμολογία και ετοιμάζεται… για Ιατρική!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πολύ διάβασμα αλλά και πείσμα για να πετύχει μια Ηρακλειώτισσα μαθήτρια κατάφερε αυτό που λίγοι μαθητές μπορούσαν στο τέλος των πανελληνίων. Βλέπει το όνειρο για την εισαγωγή σε μια υψηλόβαθμη σχολή να γίνεται πραγματικότητα.

Η Μαρία Σαμαρίτη μαθήτρια του Πειραματικού Γ. Λυκείου, κόρη του γνωστού Ηρακλειώτη επιχειρηματία Γιώργου Σαμαρίτη μίλησε αποκλειστικά στο neakriti.gr, και έδωσε το στίγμα της επιτυχίας της στις φετινές εξετάσεις.

«Το διάβασμα μου αρέσει πολύ, δεν είμαι φυγόπονη. Το να ασχολούμαι με τα βιβλία μου και τα μαθήματα μου είναι κάτι που με γεμίζει με χαρά. Τα αγαπημένα μου μαθήματα είναι η Χημεία και η Βιολογία της θετικής κατεύθυνσης, παρά το ότι αρχικά πίστευα ότι έκλινα περισσότερο προς την θεωρητική».

Από την συνομιλία μας με τη Μαρία, καταλάβαμε ότι πρόκειται για ένα παιδί με ταπεραμέντο, αποφασισμένο να πετύχει τους στόχους που θέτει στη ζωή της. Άλλωστε, όπως αναφέρει οι γονείς της την παρότρυναν να μην διαβάζει τόσο πολύ. Η ίδια όμως επέμενε να συνεχίζει απερίσπαστα το έργο της.

«Οι γονείς μου δεν ήταν καθόλου πιεστικοί, το άκρως αντίθετο θα έλεγα. Με παρότρυναν να μην διαβάζω τόσο πολύ, αλλά εφόσον ήταν κάτι που μου άρεσε με ενθάρρυναν πότε με βιβλία και πότε με δραστηριότητες για να με βοηθήσουν», αναφέρει, η επιτυχούσα.

Σε ερώτησή μας για το πως της φάνηκε η φετινή μαθητική χρονιά, σε σχέση με τις προηγούμενες αλλά και σε συνάρτηση με τα θέματα των Πανελλαδικών, είπε: «Με το νέο σύστημα δεν ήμουν αντίθετη. Είδα ότι με τέσσερα μαθήματα θα ζοριζόμουν λιγότερο και το διάβασμα θα ήταν πιο εύκολο από ότι ήταν των παιδιών πέρυσι. Στο τέλος είχαμε ένα μεγάλο διάστημα να διαβάσουμε για το Πάσχα, ενώ και την περίοδο των εξετάσεων, δεν υπήρχε ιδιαίτερη πίεση. Όσον αφορά τα θέματα, και εμείς αλλά οι καθηγητές μας καταλήξαμε ότι ήταν ευκολότερα σε σχέση με τα περυσινά».

Στήριγμα της το πάθος… και η οικογένεια

Μεγάλο μέρος βέβαια της ψυχοσύνθεσης ενός παιδιού και στην προκειμένη περίπτωση ενός μαθητή που με τα γραπτά του καθορίζει το εν δυνάμει μέλλον του, αποτελείται και από τα συναισθήματα των γονιών. Η Μαρία, αποκάλυψε στο neakriti.gr πως έφτασαν τα καλά νέα τόσο στους γονείς της όσο και την ίδια.

«Εγώ τους βαθμούς μου τους έμαθα μετά τους γονείς μου. Η μητέρα μου ξέσπασε σε κλάματα και ο μπαμπάς μου ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος. Ήταν μάλιστα αυτός που με πήρε και μου ανακοίνωσε τα αποτελέσματα και μετά ήρθε με αγκάλιασε και ένιωσε υπερήφανος για μένα. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τόσο μεγάλους βαθμούς αλλά με χαροποίησε ιδιαίτερα!».

Η βαθμολογία της Μαρίας είναι 19.356 μόρια με την υψηλότερη βαθμολογία να καταγράφεται στην Χημεία όπου και οι δύο βαθμολογητές της έβαλαν 100 και η «χαμηλότερη» στην Έκθεση, στην οποία πήρε 95 από τον ένα βαθμολογητή, 82 από τον δεύτερο και 87 από τον τρίτο, με τις δύο υψηλότερες βαθμολογίες να αποδίδουν 18,2.

Κλείνοντας η Μαρία μας αποκάλυψε τα άμεσα σχέδιά της μέχρι τις ανακοινώσεις των βάσεων, όπως και το τι κλάδο θα ακολουθήσει αν τελικά καταφέρει να μπει στην Ιατρική. Κάτι που από ότι φαίνεται θα πετύχει με ιδιαίτερη ευκολία.

«Μέχρι την ανακοίνωση των βάσεων, θα βοηθάω τους γονείς μου στο ξενοδοχείο και σίγουρα θα πάω διακοπές με τις φίλες μου στην Πάρο. Αν τελικά μπω στην Ιατρική θα προτιμούσα να είναι στο Ηράκλειο γιατί είναι εκ των κορυφαίων Πανεπιστημίων και σκέφτομαι να ακολουθήσω την Χειρουργική, χωρίς όμως να μπορώ να το πω με βεβαιότητα. Είναι ένας κλάδος σκληροπυρηνικός και με τραβάει περισσότερο σε σχέση με τους υπόλοιπους».

Ένας κύκλος μαθητικής ζωής έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για την Μαρία και την οικογένειά της, δίνοντάς της έτσι το δικαίωμα να κάνει ακόμα περισσότερα όνειρα για το μέλλον, το οποίο έχει πάρει πλέον στα χέρια της με τους κόπους τόσων ετών να αποδίδουν τα μέγιστα αποδίδοντας σε αυτό το καλοκαίρι τον χαρακτηρισμό «έναυσμα» για μια επιτυχημένη καριέρα.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News