default-image

Η αποθέωση της κοροϊδίας για Καστέλι!

Κρήτη
Η αποθέωση της κοροϊδίας για Καστέλι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς προηγούμενο πλέον ο εμπαιγμός γύρω από το νέο αεροδρόμιο Καστελίου! Ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης είχε προαναγγείλει πριν λίγες ημέρες ολιγοήμερη παράταση 25 ημερών στη δημοπράτηση του έργου.  

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της εκδήλωσης στο Μουσείο της Ακρόπολης είχε εξαγγείλει την υποβολή προσφορών, δηλαδή τη δημοπράτηση , στα τέλη Ιουλίου! Τελικά όλα αυτά διαψεύστηκαν οικτρά! 

Η δημοπράτηση δεν μετατέθηκε για τα τέλη Ιουλίου αλλά για τα τέλη Σεπτεμβρίου! 

Ήδη εστάλη στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η σχετική απόφαση του Υπουργείου Υποδομών που ορίζει ως νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 30η Σεπτεμβρίου, σε πλήρη διάψευση του ίδιου του πρωθυπουργού... 

Η είδηση έσκασε ως σοκ στο δήμο Μινώα Πεδιάδος. Οργισμένος ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρίας Καλογεράκης από ένα πρωτοφανές αλαλούμ συνεννόησης μεταξύ Μαξίμου και Υπουργείου Υποδομών κάνει λόγο για προκλητικό πλέον εμπαιγμό που αναγκάζει τον δήμο να αλλάξει άρδην πλέον τη στάση του στο θέμα του νέου αεροδρομίου. 

Η ηχηρή διάψευση του ίδιου του πρωθυπουργού σε διάστημα τόσων λίγων ημερών σκορπά έντονο προβληματισμό πλέον και για την έτερη εξαγγελία που έκανε για την Κρήτη. Εν προκειμένω για τον ΒΟΑΚ, αφού όπως αποδεικνύεται είτε από λάθος, ασυνεννοησία και σύγχυση, είτε συνειδητά, οι εξαγγελίες μοιάζουν καθαρά ως επικοινωνιακές ''φούσκες'' και μόνο, χωρίς, μεθοδική προετοιμασία και σοβαρότητα εκ μέρους της κυβέρνησης... 

Το αποδεικτικό

Τι είχει πει ο Πρωθυπουργός στις 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Το Αεροδρόμιο στο Καστέλι σύμφωνα με τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός, μία ημέρα ΠΡΙΝ την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών: Στα τέλη Ιουλίου υποβάλλονται οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης στο Καστέλι, με Σύμβαση Παραχώρησης. Στρατηγικής σημασίας αναπτυξιακό έργο υποδομής, που θα αποφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη σε πολλούς κλάδους της οικονομίας του νησιού, πέραν του τουριστικού. Το εκτιμώμενο ύψος του έργου είναι κοντά στα 850 εκατομμύρια και αναμένεται εντός πενταετίας να έχει ολοκληρωθεί.

Αυγενάκης: Ο Πρωθυπουργός μοιράζει... ΣΑΝΟ!

Ανακοίνωση με την οποία καυτηριάζει την τροπή που πήραν οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, εξέδωσε ο Βουλευτής και Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Δυστυχώς για ακόμη μια φορά ο Πρωθυπουργός μοιράζει ευθαρσώς «Σ.Α.Ν.Ο.» μιλώντας για ανάπτυξη και επενδύσεις για να διαψευστεί πολύ σύντομα από τους Υπουργούς της Κυβέρνησής του.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 16 Ιουνίου, σε ομιλία του για τη «δίκαιη ανάπτυξη και την παραγωγή ανασυγκρότηση με ορίζοντα το 2021» ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι οι δεσμευτικές προσφορές για το αεροδρόμιο Καστελλίου θα κατατεθούν έως τα «τέλη Ιουλίου», την ώρα που η παράταση που έχει δοθεί εκπνέει στις 27 Ιουνίου.

Μάλιστα ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρ. Σπίρτζης είχε ήδη αποφασίσει την παράταση υποβολής προσφορών έως την 30η Σεπτεμβρίου.

Κάθε καλόπιστος πολίτης θα υπέθετε ότι πρόκειται για λάθος, εάν δεν είχε αδιάσειστα δείγματα γραφής για τα κατά συρροή ψεύδη τους και εάν δεν ήξερε το ποιόν του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησής του.

Δυστυχώς πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στο σήριαλ της ωμής εξαπάτησης σε βάρος του Κρητικού Λαού και γενικότερα των Ελλήνων πολιτών».

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Εκτίθεται ο Πρωθυπουργός με την κοροϊδία

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας  κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης  με την πληροφόρηση της αναβολής της δημοπράτησης του αεροδρομίου Καστελλίου,  δηλώνει τα παρακάτω υιοθετώντας μάλιστα τον τίτλο του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του neakriti.gr:

«Δυστυχώς απόψε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πληροφορούμαι ότι ο διαγωνισμός για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι μετατίθεται για τις  30 Σεπτεμβρίου.

Με λύπη και οργή διαπιστώνω ότι η κοροϊδία δεκατριών χρόνων συνεχίζεται, εκθέτοντας προσωπικά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και Βουλευτή Ηρακλείου Αλέξη Τσίπρα που μόλις πριν πέντε μέρες εξήγγειλε την οριστική και αμετάκλητη ημερομηνία δημοπράτησης για τα τέλη Ιουλίου.

Εκθέτει ακόμη τον αρμόδιο Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη,  ο οποίος την ημέρα της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού στη Βουλή ενημέρωνε την Εθνική Αντιπροσωπία ότι η δημοπράτηση οριστικά και αμετάκλητα θα γίνει στο τέλος Ιουλίου.

Στην απογείωση της κοροϊδίας για την Κρήτη, τον τόπο μας και τους δημότες, η Δημοτική Αρχή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις αρχές της εβδομάδας θα επανεξετάσει τη θέση και τη στάση της.  

Η ανοχή και η κοροϊδία τελείωσε. Η ανάπτυξη και η τύχη του τόπου μας αφορά πρωτίστως τους φορείς  και τους πολίτες της».    

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

Επιμέλεια: Victor Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News