default-image

Διάρρηξη "σοκ" για την αεροπλοΐα στην Κρήτη

Κρήτη
Διάρρηξη "σοκ" για την αεροπλοΐα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια διάρρηξη μυστήριο, που θα μπορούσε να προκαλέσει αλυσιδωτά προβλήματα στη εναέρια κυκλοφορία γύρω από την Κρήτη,  διαπίστωσαν το πρωί της Τρίτης τεχνικοί της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που βρήκαν παραβιασμένο το χώρο του ραντάρ.  

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο χώρος βρίσκεται στο στόχαστρο βανδαλισμών και άλλων επιδρομών με γνωστά κίνητρα. Όμως όπως διαπίστωσαν εμβρόντητοι οι τεχνικοί, οι δράστες έκοψαν τα συρματοπλέγματα και αφού κατέστρεψαν τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος παραβίασαν με λοστό μια από τις πόρτες.

Αν και από το χώρο δεν φαίνεται να λείπει τίποτα, οι εισβολείς κατάφεραν να φτάσουν ουσιαστικά στην «καρδιά»  του ραντάρ και να περάσουν  σε χώρο με απαγορευτικά επίπεδα ακτινοβολίας για τον άνθρωπο, όπως σπεύδει να προειδοποιήσει ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου

Την ώρα που παραμένει άγνωστο το πότε ακριβώς εκτυλίχθηκε η διάρρηξη μια μαρτυρία έρχεται να περιπλέξει το μυστήριο. Κάτοικος της  περιοχής, όπως περιγράφει ο ίδιος, αναφέρεται στην παρουσία δυο νεαρών αλλοδαπών που εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα να κινούνται ύποπτα γύρω από το ραντάρ.

Οι δυο νεαροί  φωτογράφιζαν με επιμονή το χώρο και επιχείρησαν να περάσουν τα συρματοπλέγματα, όμως τράπηκαν σε φυγή όταν έγιναν αντιληπτοί. Περιστατικό για το οποίο ο ίδιος ενημέρωσε την αστυνομία, χωρίς όμως κανείς να γνωρίζει πως είχε πιθανότατα μεσολαβήσει η διάρρηξη του χώρου.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News