default-image

Με το βλέμμα στον τουρισμό ο Ιταλός πρέσβης

Κρήτη
Με το βλέμμα στον τουρισμό ο Ιταλός πρέσβης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τον τουρισμό και τον πολιτισμό συζήτησε ο Ιταλός πρέσβης με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Ηράκλειο.

Ο πρέσβης της Ιταλίας στην Αθήνα κ. Luigi Marras συνοδευόμενος από  τον κ. Bartolozzi πρώην τιμητικό Πρόξενο της Ιταλίας στο Ηράκλειο και την κ. Lopez, δεύτερη γραμματέα της Ιταλικής Πρεσβείας πραγματοποίησε την Τρίτη εθιμοτυπική επίσκεψη στον  Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό .

Συνεργασία σε πολιτισμό και οικονομία

Στην Περιφέρεια ο Ιταλός πρέσβης εξέφρασε την ευαρέσκεια του που βρίσκεται στο νησί μας. Τόνισε μάλιστα ότι οι σχέσεις της Ιταλίας με  την Ελλάδα, είναι άριστες, και μπορούν να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο με την Κρήτη στους τομείς του πολιτισμού αλλά και της οικονομίας.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι με την Ιταλία μας ενώνουν κοινοί ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί. Μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, μπορούν να υπάρξουν συνεργασίες ιδιαίτερα στον τομέα του πολιτισμού, λόγω και της παρουσίας της Ιταλικής αρχαιολογικής υπηρεσίας στη Γόρτυνα όπου πραγματοποιεί το ανασκαφικό έργο στη περιοχή. Ο Περιφερειάρχης τόνισε ακόμα ότι μπορούν να υπάρξουν περαιτέρω συνεργασίες του νησιού μας με την Ιταλία στον πρωτογενή τομέα, στο τουρισμό αλλά και στη μεταποίηση.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου καλωσόρισε τον Πρέσβη στο Ηράκλειο και του ευχήθηκε καλή διαμονή ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην οποία μετείχε και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος αρμόδιος για θέματα τουρισμού  κ. Gian Andrea Garancini, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News