Κρήτη

Η βόλτα στα βράχια κόντεψε να του στοιχίσει τη ζωή

Πήγε να περπατήσει, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του σε βραχώδη περιοχή στον Καρτερό αλλά η βόλτα του αυτή δεν είχε την κατάληξη που ήθελε.

Ο λόγος για έναν 82χρονο που γύρω στις 12.30 το μεσημέρι της Δευτέρας εκεί που περπατούσε αμέριμνος στην θαλάσσια περιοχή κάτω από την λέσχη των αξιωματικών, αγναντεύοντας το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας, παραπάτησε, έχασε την ισορροπία του με αποτέλεσμα να πέσει ευτυχώς από μικρό ύψος.

Αμέσως σήμανε συναγερμός σε ΕΚΑΒ και λιμεναρχείο καθώς ο ίδιος μετά την πτώση του δεν μπορούσε να σηκωθεί και ακινητοποιήθηκε.

Μάλιστα το λιμεναρχείο ενημέρωσε μέλη επιχείρησης με θαλάσσια μέσα αναψυχής που δραστηριοποιείται στην περιοχή προκειμένου να κατευθυνθούν άμεσα στο σημείο της πτώσης μέχρι να φθάσει εκεί κλιμάκιο του.

Αν και οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για σοβαρό τραυματισμό, τελικά η υγεία του δεν κινδυνεύει άμεσα φέροντας ωστόσο ο ίδιος χτυπήματα σε χέρια και μώλωπες που προκλήθηκαν από την πτώση.

Με την βοήθεια και των λουόμενων ο τολμηρός ηλικιωμένος ανασύρθηκε από τα βράχια και με την βοήθεια των διασωστών έχοντας και τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε για περαιτέρω νοσηλεία στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια