Κρήτη

Στο Ρίο η Κρητικιά Ειρήνη Βασιλείου -"Δίδυμη" επιτυχία

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα για την Κρητικιά αθλήτρια Ειρήνη Βασιλείου που έκανε όχι μόνο την οικογένειά της, αλλά και όλη την Κρήτη και τη χώρα υπερήφανη. Μάλιστα πρόκειται για "δίδυμη" επιτυχία αφού σημαντική είναι η επίδοση και για την αδερφή της Άννα!

Στο προκριματικό των 400μ. με 52.12 η Ειρήνη «έπιασε» το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η Κρητικιά πρωταθλήτρια με την απίστευτη επίδοση που σημείωσε έγινε το 86ο μέλος της Ολυμπιακής ομάδας (52.2ο το όριο) και θα αγωνιστεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (52.70 το όριο).

Η Ειρήνη Βασιλείου κλαίει από χαρά λίγα δευτερόλεπτα μετά τον τερματισμό της (Φωτογραφία: sportsfeed.gr)

4η καλύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών

 Μάλιστα η επιτυχία της είναι θεαματική αφού είναι πλέον η 4η καλύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών πίσω από τη Χαλκιά (50.56), την Γκουντούδη (51.81) και την Ντόβα (51.89).

Δείτε τι είχαν πει η Ειρήνη και η Άννα Βασιλείου σε συνέντευξή τους στην ΚΡΗΤΗ TV και τη Μαρία Πετρούτσου

Συνέτευξη στο neakriti.gr

Η Ειρήνη μίλησε από την Πάτρα στο neakriti.gr και δείχνοντας την ποιότητά του χαρακτήρα της, ακόμα και τώρα μας είπε πως "νιώθει ό, τι εμείς μπορούμε να καταλάβουμε πως αισθάνεται γιατί είμαστε κοντά στην προσπάθειά της από την αρχή"! Της είπαμε αμέσως πως είναι αλήθεια και πως το όνειρό της έγινε πραγματικότητα και απάντησε χαρακτηριστικά: "Και αυτή τη στιγμή που μιλάμε τρέμω! Προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω! Ήταν κάτι τεράστιο και πραγματικά είναι η μέρα που το όνειρό μου για τη Βραζιλία έγινε πραγματικότητα. Ήταν αυτό που ήθελα όσο τίποτα στην καριέρα μου"!

Ασφαλώς και σε αυτή τη στιγμή η Ειρήνη είχε και κάτι να πει για την Άννα και για την επιτυχία και της δίδυμης αδελφής της που συνέτριψε επίσης το ατομικό της ρεκόρ και έπιασε το όριο για το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα: "Χάρηκα πολύ για την Άννα και για το δικό της ατομικό ρεκόρ! Η μέρα ανήκει και στην Άννα και βέβαια στην οικογένειά μας"!

Και τώρα λοιπόν, αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς στη Βραζιλία για την Ειρήνη, η οποία δε θέλει και τόσο να σκέφτεται για την ώρα την προετοιμασία για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός αλλά πως θα ζήσει τις στιγμές της μεγάλης χαράς και δικαίωσης... "Σίγουρα θα πρέπει να βγάλει άμεσα το σχετικό πρόγραμμα που λέτε ο προπονητής μου που ζει και αυτός την ίδια χαρά και δικαίωση! Αλλά για λίγες μέρες πρέπει να το ζήσουμε! Πραγματικά θέλω να το απολαύσω. Σας ευχαριστώ όλους!"

Δίδυμη επιτυχία!

Και η αδερφή της Άννα Βασιλείου μέσω Άμστερνταμ κατάφερε με επίδοση 52:50 να βρεθεί στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και δεν αποκλείεται να πάρει κι εκείνη "εισιτήριο" για Βραζιλία.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μιμίκος

Σχόλια