default-image

Ο Κρητικός "καπετάνιος" που έγινε γνωστός από τη διαφήμιση

Κρήτη
Ο Κρητικός "καπετάνιος" που έγινε γνωστός από τη διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κρητικός Κώστας Πασπαράκης μπήκε αμέσως στο «πετσί» του ρόλου… Του καπετάνιου που μια φορά την εβδομάδα με κύμα ή ήρεμες θάλασσες μεταφέρει γάλα στους Αρκιούς, ένα απομακρυσμένο νησί, και συγκεκριμένα σε μια οικογένεια με τέσσερα παιδάκια που περιμένουν εναγωνίως το καραβάκι. Το παιδί μάλιστα που πρωταγωνιστεί στη διαφήμιση της ΔΕΛΤΑ ,η οποία έχει συγκινήσει τους τηλεθεατές,  είναι ένα από τα τέσσερα παιδιά της εξαμελούς οικογένειας καθώς η ιστορία είναι περά για πέρα πραγματική.  

Ο 47χρονος Ηρακλειώτης από τη Λιγόρτυνο έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη γνωστός σε όλη τη χώρα μέσα από την πανελλαδική προβολή της διαφήμισης, τα πρώτα μηνύματα ήταν θετικά καθώς η όμορφη μελωδία του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και η λύρα της Γεωργίας Νταγάκη συγκίνησαν και η ανθρώπινη πραγματική ιστορία που μεταφέρθηκε στην οθόνη στο σενάριο, καθήλωσε τους τηλεθεατές.

Η συγκινητική μελωδία και η πραγματική ιστορία

Όπως αναφέρει ο Κώστας Πασπαράκης στο neakriti.gr «στην αρχή δεν ήξερα το σενάριο αλλά μου άρεσε από την πρώτη στιγμή που με ενημέρωσαν. Πρόκειται για αληθινή ιστορία καθώς το καΐκι μεταφέρει όντως το γάλα μια φορά την εβδομάδα στο νησάκι και το αγόρι είναι το ένα παιδί της πολυμελούς οικογένειας που κατοικεί στο νησί» .

Έγινε γνωστός μέσω της διαφήμισης

Οι πρώτοι που αιφνιδιάστηκαν ευχάριστα ήταν οι συγγενείς και φίλοι του που επικοινώνησαν αμέσως μαζί του με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνει να απαντά στα τηλέφωνα. Όπως αναφέρει χαμογελώντας « όλοι οι γνωστοί με έπαιρναν τηλέφωνο. Με ρωτούσαν πως με επέλεξαν, που και πως γυρίστηκε η διαφήμιση». Από τη μια στιγμή στην άλλη έγινε το θέμα συζήτησης και γνωστός σε όλους.

Επελέγη ανάμεσα σε πολλούς υποψήφιος

Ο 47χρονος Ηρακλειώτης που εργάζεται στο Ρέθυμνο ως οδηγός για εταιρία που συνεργάζεται με τη ΔΕΛΤΑ επελέγη ανάμεσα σε πολλούς υποψήφιους. Χρειάστηκε να περάσει από συνέντευξη  και οι υπεύθυνοι συγκέντρωσαν φωτογραφίες αρκετών υποψηφίων μέχρι να καταλήξουν στον… «καπετάνιο» της διαφήμισης, δηλαδή τον Κώστα. Ο ίδιος έπεισε απόλυτα στο ρόλο καθώς όπως είπε μπορεί να μην είναι καπετάνιος αλλά αγαπάει τη θάλασσα. Για τα γυρίσματα ο κ.Πασπαράκης περιγράφει «οι Αρκιοί είναι ένα μικρό νησάκι κοντά στη Λέρο. Με επέλεξαν πριν το Πάσχα και τα γυρίσματα διήρκησαν δύο μέρες περίπου».

Ανθρώπινες ιστορίες που συγκινούν

Μετά τη διαφήμιση ο πατέρας δύο παιδιών συνεχίζει κανονικά την καθημερινότητά του αν και πολλοί συνεχίζουν να τον ρωτούν για την εμπειρία του. Το σενάριο της συγκινητικής διαφήμισης πάντως υπενθύμισε με το δικό του τρόπο, ότι ένας καλός καπετάνιος μπορεί να κρατά σταθερά το σκάφος παρά τα δύσκολα «ταξίδια» και φυσικά ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα της κρίσης που κάνουν τη δική τους προσπάθεια να φτάσουν και στα πιο απομακρυσμένα σημεία και τα πιο απομακρυσμένα νησιά. Η συγκινητική ιστορία της 6μελούς οικογένειας των Αρκιών είναι μόνο μια από πολλές σε όλη τη χώρα, ανθρώπων που παλεύουν ζώντας σε μικρά νησάκια παρά τις πολλές δυσκολίες…

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News