Κρήτη

Αναμνηστικά γραμματόσημα με θέμα τη Μεγάλη Σύνοδο

Το ιστορικό γεγονός της σύγκλησης της πρώτης μετά το σχίσμα Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας, 1.229 χρόνια μετά την 7η Οικουμενική Σύνοδο, αποτυπώνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με μία αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με ένα Φεγιέ, συνοδευόμενο από Φάκελο Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, Λεύκωμα της σειράς και Φύλλο Προσωπικού Γραμματοσήμου με την μορφή και την υπογραφή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Παράλληλα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δίνουν τη δυνατότητα στους συλλέκτες και στους φίλους του γραμματοσήμου να αποκτήσουν το δικό τους προσωπικό γραμματόσημο με σχετική παράσταση-μοναδικό ενθύμιο του γεγονότος.

«Η σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αποτελεί αυθεντική προέκταση του τρόπου υπάρξεως αυτής. Το Συνοδικό Πολίτευμα της Εκκλησίας μας θεμελιώθηκε κατά την ημέρα της Πεντηκοστής, όταν οι Απόστολοι σύμφωνα με την προτροπή του Κυρίου «?σαν πάντες ?μο? ?π? τ? α?τό» (Πραξ. 2,1), αναμένοντας την έλευση του Παναγίου Πνεύματος.

Αυτή η παρακαταθήκη επιβεβαιώθηκε και αναδείχθηκε κατά την Αποστολική Σύνοδο στα τέλη του έτους 48 μ.Χ. και στη συνέχεια αναπτύχθηκε και καθιερώθηκε με τις επτά μεγάλες Οικουμενικές Συνόδους. Έχουν περάσει ήδη πολλοί αιώνες από την τελευταία φορά που συγκλήθηκε Σύνοδος με πανορθόδοξο χαρακτήρα.  

Για την προετοιμασία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας εργάστηκε, επί πολλές δεκαετίες, κυρίως το Οικουμενικό Πατριαρχείο, σε συνεργασία και συνοδοιπορία με τα ανά τον κόσμο Ορθόδοξα Πατριαρχεία και τις Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Με την ομόθυμο απόφαση των Προκαθημένων τον Ιανουάριο του 2016 απεφασίσθηκε και επιλέγει η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, ως τόπος διεξαγωγής των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, από 16-26 Ιουνίου 2016».

Δρ Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς,

Γενικός Διευθυντής Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.

Κλάσεις: 0,90 ευρώ

Παραστάσεις: Ελεύθερη σύνθεση

Ποσότητες: 30.000 αριθμημένα

Η έκδοση αποτελείται από ένα φεγιέ διαστάσεων 81Χ90 mm που περιλαμβάνει ένα γραμματόσημο διάστασης 35X45 mm.

Σχεδίαση - προσαρμογή: Ανθούλα Λύγκα    

Μέθοδος εκτύπωσης: Πολυχρωμία (οffset)  

Εκτύπωση: "VERIDOS ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ"

Κυκλοφορία-Διάθεση: Το φεγιέ θα κυκλοφορήσει στις 16 Ιουνίου 2016 και θα  διατίθεται από τα Ταχ. Καταστήματα μέχρι 15 Ιουνίου 2018, εκτός αν εξαντληθεί νωρίτερα.

Κυκλοφορούν επίσης:

1. Εικονογραφημένοι φάκελοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας (6.000 τεμ.)

Έχουν παράσταση σχετική με το θέμα της σειράς. Διατίθενται προς 1,80 € ανά τεμάχιο.

2. Απλά λεύκωμα γραμματοσήμων σειράς (τεμ. 1.000)

Διατίθενται προς 5,50 € ανά τεμάχιο

3. Αριθμημένα φύλλα προσωπικού γραμματοσήμου (τεμ. 10.000)

Διατίθενται προς 8,00 € ανά τεμάχιο

Όλα τα Φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού-100 38 ΑΘΗΝΑ)  και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα  μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι Φ.Π.Η.Κ που θα αποσυρθούν στις 15 Ιουνίου 2018.

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα πρώτης ημε΄ρας κυκλοφορίας, αρκεί να έχουν επικολλημένο το φεγιέ ή τo γραμματόσημο του φεγιέ.  

Σχόλια