default-image

Είχαν αφαιρέσει πάνω από 1.500 φωτοβολταικά

Κρήτη
Είχαν αφαιρέσει πάνω από 1.500 φωτοβολταικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε μετά από καιρό η υπόθεση κλοπής εκατοντάδων φωτοβολταϊκών πάνελ από επιχείρηση, με την Αστυνομία να συλαμβάνει κατόπιν έρευνας δύο άτομα.

Οι αλλεπάλληλες κλοπές έγιναν στην περιοχή της ενδοχώρας του Ηρακλείου στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος, από έναν 43χρονο και έναν 38χρονο.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 38 και 43 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, κατά το διάστημα από το Δεκέμβριο του 2013 έως και τον Μάιο του 2014, σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν από επιχείρηση φωτοβολταϊκά πάρκα, συνιδιοκτησίας ενός 57χρονου και ενός 38χρονου, 1.530 πάνελ φωτοβολταϊκά και 17 μετατροπείς ισχύος inverter, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 250.000 ευρώ.

Από την πολύμηνη εμπεριστατωμένη και ενδελεχή προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 38χρονος με τον 43χρονο και άλλους άγνωστους δράστες, διέπραξαν τις κλοπές.

Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι δύο άνδρες αφού αφαίρεσαν τα εν λόγω αντικείμενα, στη συνέχεια ο 38χρονος τα διέθετε προς πώληση σε πολίτες και επιχειρήσεις σε περιοχές του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου σε περιοχές των Δήμων Ηρακλείου, Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου και Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 278 φωτοβολταϊκά πάνελ, 80 μεταλλικά στηρίγματα και 3 router φωτοβολταϊκών, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε σε αποθηκευτικό χώρο οικίας του 43χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα φωτοβολταϊκά πάνελ, τα οποία ταυτοποιήθηκαν με τα αφαιρεθέντα.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News