Κρήτη

Στον Άγιο Νικόλαο η εκπομπή "Πάμε Ελλάδα"

Με στόχο την καταγραφή της καθημερινότητας, αλλά και τη διάδοση του μηνύματος ότι: η ζωή μακριά από τα αστικά κέντρα χτίζεται με τόλμη και έμπνευση, ο Δήμος Αγίου Νικολάου, φιλοξενεί το επόμενο τριήμερο τους κ. Μάνο Πίπλο και Μιχάλη Γιακιντζή, από την εκπομπή "Πάμε Ελλάδα", προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές του τόπου, σε μία προσπάθεια καταγραφής - με τη βοήθεια της τηλεοπτικής κάμερας - μοναδικών περιπλανήσεων και διαδρομών στην όμορφη ελληνική γη.

Στόχος της εκποπής, όπως γνωστοποίησε στον δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εκπομπής κ. Χρυσούλα Καλοζούμη, είναι η καταγραφή της καθημερινότητας ακόμα και στο πιο απομακρυσμενο σημείο της χώρας.

Με πυξίδα τον άνθρωπο και προορισμό την ελληνική περιφέρεια, η εκπομπή "Πάμε Ελλάδα" μέσα από τοπία ξεναγήσεις και συνεντεύξεις, σύμφωνα με την ίδια, υπενθυμίζει στους τηλεθεατές,πόσο πλούσια και όμορφη είναι η χώρα μας.

Εικόνες της φύσης, «τοπικές» γεύσεις και «καλούδια», αξιοθέατα, ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες του τόπου, αναμένεται να ξεδιπλωθούν στην εκπομπή, με τη βοήθεια όλων εκείνων των ανθρώπων που ζουν στο αστικό κέντρο, στην ύπαιθρο, και «μυούν» τον τηλεθεατή στον τρόπο ζωής τους και στην ενδιαφέρουσα «απλή» καθημερινότητά τους!

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Ζερβός, το  ταξίδι της εκπομπής θα ξεκινήσει από την γραφική Λίμνη του Αγίου Νικολάου και θα συνεχιστεί σε όλο το παραλιακό μέτωπο της πόλης, με ενδιάμεσες στάσεις την Ελούντα, την νήσο Σπιναλόγκα, την περιοχή της αρχαίας Ολούντας. Το ταξίδι της πρώτης ημέρας ολοκληρώνεται με στάσεις στα τα χωριά Βρουχάς-Λούμα -Σικνιάς,καθώς και περιηγήσεις στις Μονές Αρετίου- Καρδαμούτσας, την αρχοντική Νεάπολη με τα υπέροχα νεοκλασσικά και την πλούσια ιστορία της καθώς και με επίσκεψη στο γραφικό Σίσσι.

Την Πέπτη 16 Ιουνίου, η εκπομπή «Πάμε Ελλάδα» θα πραγματοποιήσει λήψεις σε τοπικές επιχειρήσεις, ενώ την Παρασκευή (17/6), θα συνεχίσει το ταξίδι της στον Αλμυρό (υδροβιότοπος), Κριτσά, Παναγία Κερά, Κρούστας, Πρίνα, Καλό Χωριό, Λίμνες και  Χουμεριάκο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εκπομπή αφηγείται συναρπαστικές ιστορίες ντόπιων, με φόντο τα μοναδικά τοπία της χώρας μας! Όλα, σε μια συνέχεια της διαδραστικής σχέσης που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ, όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν οι υπεύθυνοι της παραγωγής.

Η εκπομπή "Πάμε Ελλάδα" προβάλλεται επίσης από το Channel 9 Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αλλά και από πολλά περιφερειακά κανάλια σε όλη την Ελλάδα.

Σχόλια