default-image

Έληξε η επιφυλακή με το ακυβέρνητο πλοίο ν/δ της Γαύδου

Κρήτη
Έληξε η επιφυλακή με το ακυβέρνητο πλοίο ν/δ της Γαύδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έληξε η επιφυλακή και η αγωνία για την τύχη των 200 περίπου μεταναστών και προσφύγων που φέρεται να κινδύνευσαν στο 25 μέτρων ξύλινο αλιευτικό σκάφος που επιβαίνουν, όταν αυτό βρίσκονταν νοτιοδυτικά της Γαύδου.

Το Ολυμπία Radio ειδοποίησε το πρωί της Δευτέρας τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού, αναφέροντας ότι επικοινώνησε μαζί του άτομο που δήλωσε ότι επιβαίνει σε σκάφος που μεταφέρει περίπου 200 πρόσφυγες και ζήτησε την παροχή βοήθειας, καθώς υποστήριξε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το πλεούμενο με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αφού πέρασε τα χωρικά ύδατα της Αιγύπτου, στη συνέχεια βρέθηκε σε αυτά της Λιβύης και υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού, ειδοποιήθηκαν παραπλέοντα πλοία, ένα ελληνικό δεξαμενόπλοιο κι ένα υπό σημαία Παναμά φορτηγό, να σπεύσουν στην περιοχή. 

Ενώ το πλεούμενο βρίσκονταν σε τομέα ευθύνης έρευνας - διάσωσης της Λιβύης, ζητήθηκε η συνδρομή των ελληνικών λιμενικών Αρχών από τη Λιβύη με την αιτιολογία ότι βρίσκονται πλησιέστερα τα σωστικά μέσα της Ελλάδας.

Εν τέλει, το φορτηγό πλοίο με σημαία Παναμά έφτασε κοντά στο επίμαχο σκάφος, διαπίστωσε ότι είναι αξιόπλοο και πορεύεται χωρίς κίνδυνο στην Ιταλία.

Από τα λιμεναρχεία Χανίων και Ρεθύμνου δε ζητήθηκε καμία συνδρομή από τους λιμενικούς σταθμούς τους στα νότια παράλια της Κρήτης.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News