Κρήτη

Είπαν το στερνό αντίο στον Αντώνη Χελιδώνη

"Κατοικούσα  τότε στο 646. Φοβόμουν ότι πλησίαζε το τέλος. Όμως δεν γινόταν τίποτα. Η ημερομηνία πήγαινε πάντα μπροστά". Αυτό είναι το τελευταίο γραπτό που δημοσίευσε στον προσωπικό του ιστότοπο πριν από λίγες ημέρες ο γεωπόνος-διανοούμενος Αντώνης Χελιδώνης, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή, χθες το βράδυ, σε ηλικία μόλις 49 ετών.

Γνωστός για την οξύνοιά του και τον τρόπο γραψίματός του, ήταν από τις πλέον γνωστές φυσιογνωμίες στους κύκλους της Αριστεράς του Ηρακλείου. 

Χτυπημένος από την επάρατη νόσο, νικήθηκε τελικά από το θάνατο, έπειτα από πολύμηνη και άνιση μάχη… Συγγενείς, φίλοι, γνωστοί και σύντροφοι του Αντώνη τον χαιρέτησαν σήμερα το απόγευμα για στερνή φορά στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου, όπου έγινε η πολιτική -σύμφωνα με δική του επιθυμία- κηδεία του.

Ο Αντώνης Χελιδώνης γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1967. Μεγάλωσε στη γειτονιά του Λάκκου (Υγειονομικό) και σπούδασε γεωπονία στο ΤΕΙ Κοζάνης και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Επέστρεψε από την αγαπημένη του συμπρωτεύουσα στο Ηράκλειο το 1998. Ασχολούνταν με την κηποτεχνία, ενώ είχε εργαστεί και ως ωρομίσθιος καθηγητής στο ΤΕΙ Κρήτης.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια