default-image

Ετοιμάζουν "θερμή" υποδοχή στον Π. Πολάκη

Κρήτη
Ετοιμάζουν "θερμή" υποδοχή στον Π. Πολάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Θερμή" υποδοχή στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ετοιμάζουν οι Ιεραπετρίτες το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Ιουνίου. Ο Παύλος Πολάκης θα ξεκινήσει την επίσκεψη του στα Νοσοκομεία της Κρήτης από τα Χανιά, θα κάνει στάση στο Ηράκλειο για να συναντηθεί με τους θεσμικούς εκπροσώπους του Βενιζελείου και του ΠΑΓΝΗ, και θα καταλήξει μετά τις 12 το μεσημέρι στην Ιεράπετρα, όπου έχει ανακοινώσει ότι θα βρεθεί, από την ημέρα της διαδήλωσης που έγινε από τους Ιεραπετρίτες έξω από τα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Σε σύσκεψη των εκπροσώπων των φορέων της Ιεράπετρας χθες στο Δημαρχείο, συζητήθηκε το διεκδικητικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθούν εκείνοι που θα μιλήσουν με τον Παύλο Πολάκη, για τις τραγικές ελλείψεις και τις ανάγκες του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας, ενώ η ανοικτή Επιτροπή Αγώνα ξεκίνησε ήδη να κινητοποιεί τους κατοίκους της περιοχής, για να δώσουν βροντερό "παρών" έξω από το Νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι κάτοικοι όλης της Νοτιοανατολικής Κρήτης που εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, παλεύουν αποφασιστικά και ακούραστα, εδώ και έξι χρόνια, για το αναφαίρετο δικαίωμά τους στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία. Οι αγώνες τους ενάντια στις μεθοδεύσεις και τις πολιτικές παλιών και νέων κυβερνήσεων, έχουν κρατήσει το Νοσοκομείο ανοιχτό και ικανό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ασθενών παρά τις ελλείψεις και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Με αγωνιστικότητα απαντούν στα νέα μνημονιακά μέτρα που επιβάλλουν κυβέρνηση και "θεσμοί" οδηγώντας στην πλήρη διάλυση της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και στο ξεπούλημα της δημόσιας  περιουσίας, στη φοροαρπαγή του εισοδήματος των μεσαίων και φτωχών στρωμάτων, την καταστροφή των μικρομεσαίων και των αγροτών και στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

«Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, σύσσωμη η Ιεράπετρα, δήμος, φορείς και κάτοικοι, θα υποδεχτούμε αγωνιστικά τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, απαιτώντας:

Να υλοποιηθούν άμεσα οι δεσμεύσεις του υπουργείου για μόνιμους διορισμούς γιατρών και προσωπικού. Να δρομολογηθούν τώρα όλες οι μόνιμες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και διοικητικού) που χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών του Νοσοκομείου μας. Να προστεθούν άμεσα οι δύο οργανικές θέσεις (πνευμονολόγου και οδοντίατρου) που μετατράπηκαν σε θέσεις της παθολογικής κλινικής. Νέο οργανισμό που να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής μας. Να διασφαλιστεί ένα Νοσοκομείο πλήρες αυτοδιοίκητο, δημόσιο και δωρεάν, για όλο τον κόσμο, με επαρκή χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό», μας είπε η κ. Μαρία Κτιστάκη από την Επιτροπή Αγώνα. Με εμφατικό τρόπο αναμένεται στη συνάντηση με τον Παύλο Πολάκη να τεθούν τα ζητήματα της αυτόνομης διοικητικής λειτουργίας του Νοσοκομείου, αφού δεν έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα το σχέδιο της ενιαίας διοίκησης όλων των Νοσοκομείων του Νομού, πείραμα το οποίο απέτυχε και στη διοικητική συνένωση των ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου, καθώς και στην μετονομασία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, σε Νοσοκομείο Νοτιοανατολικής Κρήτης, αφού εξυπηρετεί τον πληθυσμό απο τη Βιάννο μέχρι και τη Σητεία. Οι ιεραπετρίτες θα ασκήσουν πίεση στον Παύλο Πολάκη να τοποθετήσει στη διοίκηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας τον πρώην διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής Αβδρέα Μαμαντόπουλο και να ακυρώσει την τοποθέτηση του κ. Αρακαδάκη που έχει επιλεγεί για τη θέση του αναπληρωτή διοικητή.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News