default-image

Ο Σταμάτης Κραουνάκης για πρώτη φορά στην Κρήτη

Κρήτη
Ο Σταμάτης Κραουνάκης για πρώτη φορά στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής Σταμάτης Κραουνάκης έρχεται για πρώτη φορά στην Κρήτη! Από τις 30 Ιουνίου έως τις 8 Ιουλίου θα "οργώσει" το νησί με την παράσταση "Όλοι ένα... Φίλα με" - ένα πρόγραμμα με τρεις γενιές τραγούδια.

Ο ίδιος γράφει για την παράσταση: «"Όλοι ένα... Φίλα με", η βραδιά που έγραψε στις καρδιές μας! "Όλοι ένα... Φίλα με", το ζήσανε και το χειροκρότησαν όλοι. Το κοινό μας, οι φίλοι, οι δημοσιογράφοι, τα social media, πολιτικοί, έγιναν "Όλοι ένα". Η δυναμική συμμετοχή και το ταλέντο των πέντε νέων καλλιτεχνών, Χρήστου Γεροντίδη, Σάκη Καραθανάση, Κώστα Μπουγιώτη, Γιώργου Στιβανάκη και Χάρη Φλέουρα, του μαέστρου Άρη Βλάχου και των εξαιρετικών μουσικών Βάιου Πράπα και Γιώργου Ταμιωλάκη, οι φωτισμοί του Κώστα Μπλουγουρά και το σκηνικό του Γιάννη Μουρίκη, που μάγεψαν το κοινό, τα υπέροχα κοστούμια της Μαρίας Καραπούλιου, όλοι οι τεχνικοί και συνεργάτες, οι χορηγοί μας, όλοι μαζί, όλοι ένα, κατάφεραν αυτή η παράσταση να είναι μια μικρή νίκη Αγάπης. Όλοι ένα. Αρχηγός ο Έρωτας.

Τρεις γενιές τραγούδια. Κοινή πορεία με τα αισθήματα και τα όνειρα των ζευγαριών, των μοναχικών, των ερωτευμένων. Όλα αυτά τα τραγούδια που μας κάνανε συνοδοιπόρους στα χρόνια και μου δώσανε διαβατήριο στις παρέες των νέων, στις συντροφιές, στα σπίτια των Ελλήνων. Ας πούμε σώζω στο σκληρό δίσκο εκείνα που θα 'παιρνα μαζί μου. Τα απαραίτητα για ένα παγκόσμιο ταξίδι. Επιλογή από λατρεμένα αλλά και κρυφά ενωμένα με ρετσιτατίβα και σπουδαία μικρά ποιητικά κείμενα, βαφτισμένα στη μουσική που δε σταματάει ποτέ. Σουίτα αισθημάτων, λειτουργικό της Αγάπης. Τόσα βράδια μια ζωή. Για δύο ώρες στο πιάνο μου και παντού, ανάμεσά σας, με καλεσμένους τρεις θαυμάσιους συνεργάτες (Άρης Βλάχος, μουσική διεύθυνση-πλήκτρα, Βάιος Πράπας, λαϊκά έγχορδα-κιθάρα και Γιώργος Ταμιωλάκης, βιολοντσέλο) και πέντε αγγέλους συμπαραστάτες, δυνατούς καλλιτέχνες και δοσμένους στην τέχνη τους ολόψυχα. Αλφαβητικά: Χρήστος Γεροντίδης, Σάκης Καραθανάσης, Κώστας Μπουγιώτης, Γιώργος Στιβανάκης και Χάρης Φλέουρας. Ό,τι και να γίνει, όσο και μοντέρνοι να μας νοιάζει να γίνουμε, αυτό που μας ενώνει με τη ρίζα ενός κινήματος είναι αυτό που χωρίς να το επιδιώξουμε... κρυφά και ταπεινά μας ένωσε με τα όνειρα των διπλανών μας...».

Συντελεστές

Το σκηνικό έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Μουρίκης, στους φωτισμούς είναι ο Κώστας Μπλουγουράς, στα κοστούμια η Μαρία Καραπούλιου, στον ήχο οι Δημήτρης Σωτηρόπουλος και Κώστας Χριστοφής, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Χρήστος Μουστάκας.

Παραγωγή: Ομάδα Ελληνικού Μουσικού Θεάτρου "Σπείρα Σπείρα".

Οργάνωση παραγωγής: Ελένη Συροπούλου.

Προβολή & Επικοινωνία: Δέσποινα Κραουνάκη.

Σχεδιασμός προγράμματος: Χρήστος Μουστάκας.

Οι τιμές των εισιτηρίων: Για όλες τις παραστάσεις η γενική είσοδος είναι 16 ευρώ. Το νεανικό-φοιτητικό εισιτήριο έως 26 ετών κοστίζει 12 ευρώ, όπως και το εισιτήριο για άνεργους και ΑμεΑ.

Το πρόγραμμα

Παραστάσεις από 30 Ιουνίου έως 8 Ιουλίου

Παραστάσεις θα δοθούν:

- Την Πέμπτη 30 Ιουνίου στο Λόφο Ιμπραήμ Χαν στο Φρούριο Φορτέτζα στο Ρέθυμνο, στις 9:30 το βράδυ. Προπώληση στο Κιόσκι της πλατείας Τεσσάρων Μαρτύρων.

-  Την Παρασκευή 1 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο "Τεχνόπολις" στο Ηράκλειο, στις 9:30 το βράδυ. Προπώληση στο βιβλιοπωλείο "Ελευθερουδάκης" και στον Πολυχώρο "Τεχνόπολις".

- Τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Ιουλίου στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά, στις 9:30 το βράδυ. Προπώληση στο Κιόσκι της Δημοτικής Αγοράς.

- Την Τετάρτη 6 Ιουλίου στο Πέτρινο Θέατρο στα Νωπήγεια Χανίων στις 9:30 το βράδυ. Προπώληση στο τουριστικό γραφείο Balos Travel.

- Την Παρασκευή 8 Ιουλίου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας, στις 9:30 το βράδυ. Προπώληση στο καφέ "Εν Πλω".

Για όλες τις πόλεις, ηλεκτρονική προπώληση Viva. gr - 11876.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News