default-image

"Greeks help Greeks": Η Γερμανία αγκαλιάζει εμπράκτως Κρήτη

Κρήτη
"Greeks help Greeks": Η Γερμανία αγκαλιάζει εμπράκτως Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

3 παλέτες τροφίμων και είδη προσωπικής υγιεινής, από τους Έλληνες της Γερμανίας προς τους Κρητικούς. Μία ακόμη πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο λαό της Κρήτης ο οποίος εξακολουθεί να είναι υπερήφανος, να αντιστέκεται στις οικονομικές κακουχίες αλλά από την άλλη όταν αδυνατεί να ανταπεξέλθει, να μην διστάζει να ζητάει βοήθεια. Και τότε αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι η γενναιοδωρία και η θέληση για προσφορά ξεπερνάει τα όρια της Κρήτης και της Ελλάδος.  

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ομάδα των ομογενών της Γερμανίας "Greeks help Greeks" . Ένα γκρουπ που προέκυψε μέσα από το facebook ,σύμφωνα και με τον εμπνευστή της ομάδας Πάρη Γιαννακιδη που βρίσκεται στη Γερμανία από το 1996 ,ζει  και εργάζεται στη Στουτγκάρδη. Σκοπός του γκρουπ είναι ,Έλληνες που μεταναστεύουν στη Γερμανία ,για να προσαρμοστούν πιο εύκολα στο νέο κεφάλαιο που ανοίγεται μπροστά τους μετά την απόφαση τους να αφήσουν την πατρίδα τους, να τους παρέχεται βοήθεια στα πρώτα βήματα τους , από την κατάθεση ενός βιογραφικού για παράδειγμα μέχρι πως μπορούν να βρούν σπίτι .

Χαρακτηριστικές εικόνες από τα τρόφιμα που έχουν φθάσει Κρήτη από Γερμανία

Οι "Greeks help Greeks" μέσα σε όλα αυτά δεν ξεχνούν και τους Έλληνες που δοκιμάζονται ,επιλέγοντας να μην καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά να κινηθούν , να δραστηριοποιηθούν, να βοηθήσουν  .Και τα κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο .Συγκεντρώνοντας μία άκρως  ευκαταφρόνητη  ανθρωπιστική βοήθεια η οποία βρίσκεται ήδη στο Ηράκλειο έτοιμη να μοιραστεί σε ανθρώπους που δυσκολεύονται στον  στίβο της ζωής τους εξαιτίας των οικονομικών συγκυριών .

Συγκίνηση και χαρά για την ανθρωπιστική βοήθεια που κατέφθασε από τη Γερμανία

Το πολυπόθητο ραντεβού έχει δοθεί για την Πέμπτη στις 5 το απόγευμα , στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται οι ΑΤΑΧΤΟΙ στο κέντρο του Ηρακλείου ,επί της οδού Βύρωνος . Την διαχείριση των τροφίμων έχουν αναλάβει οι Mommies, σε συντονισμό με τους ΑΤΑΧΤΟΥΣ ενώ τα τρόφιμα θα δοθούν στην ΚΙΤΡΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, στον Τοίχο της Καλοσύνης ,στους ΑΤΑΧΤΟΥΣ και σε κάποιες μεμονωμένες οικογένειες μέσω των Mommies.

Το neakriti.gr εξασφάλισε μία συνέντευξη με τον εμπνευστή της ομάδας "Greeks help Greeks"  κ. Πάρη Γιαννακίδη που από τη Γερμανία, αναφέρθηκε αναλυτικά στον ρόλο της ομάδας , την ανθρωπιστική βοήθεια που στέλνει στην Κρήτη αλλά και το όνειρο του να καταφέρει κάποια στιγμή να έρθει μόνιμα στη μεγαλόνησο

Συνέντευξη στη Βάλια Μπούη

--Μιλήστε μας λίγο για αυτήν σας τη πρωτοβουλία την οποία και ηγείστε ;  Πώς προέκυψε η πρωτοβουλία GREEKS HELP GREEKS;

Το γκρουπ  προέκυψε  από μία σκέψη που είχα σχετικά με το facebook και πως μπορώ να το χρησιμοποιήσω όσο το δυνατόν καλύτερα  για κάποιο καλύτερο σκοπό. Όταν ήρθα και εγώ στη Γερμανία  με πολύ λίγα χρήματα πέρασα πάρα πολλές δύσκολες στιγμές και αποφάσισα  ότι πρέπει να βοηθήσω και να δώσω τα φώτα μου στους καινούργιους Έλληνες που έρχονται. Και κάπως έτσι προέκυψε το γκρουπ με βάση δλδ τα δικά μου βιώματα  σε πρώτη φάση.

--Ποιος ο πρωταρχικός σκοπός του γκρουπ σε σχέση τους Έλληνες;

Ο σκοπός του γκρουπ είναι να βοηθάμε τους Έλληνες που καταφθάνουν στην Γερμανία, είτε να βρουν δουλειά είτε να βρουν ένα σπίτι είτε κάνοντας τους ένα όμορφο βιογραφικό. Φυσικά αφιλοκερδώς. Το γκρουπ υπάρχει εδώ και μόλις δύο χρόνια και μέχρι στιγμής αριθμεί γύρω στις 7000 μέλη. θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότεροι αλλά είμαστε λίγο προσεκτικοί και πριν βάλουμε κάποιον μέσα εξετάζουμε πολύ προσεκτικά το προφίλ του.

--Έχετε αναλάβει επίσης μια σημαντική  πρωτοβουλία για την Κρήτη με τη συλλογή τροφίμων ;

Στην Κρήτη έφτασαν πριν λίγες ημέρες τα τρόφιμα που μάζεψε το γκρουπ μας για να βοηθήσουμε κι εμείς κάποιους φτωχούς ανθρώπους. Είναι η πρώτη αποστολή του γκρουπ πάνω σε αυτόν τον τομέα και χαίρομαι που αρχίσαμε από την Κρήτη διότι θαυμάζω το νησί σας, είμαι λάτρης των ανθρώπων σας και της κουλτούρα σας.

-Με την Κρήτη και τους Κρητικούς τι σχέση έχετε;;

Την Κρήτη την γνώρισα από τις περσινές μου διακοπές ,την αγάπησα και κάποτε το όνειρο μου είναι να γίνω και εγώ ένας από σας για αυτό προσπαθώ να βρω κάτι να αγοράσω και ίσως αν με αξιώσει ο θεός κάποτε στα γεράματα μου να ζήσω εκεί.

Το ταξίδι μου όπως καταλάβατε είναι πολύπλευρο από τη μία θέλω να έρθω σε επαφή με τους ανθρώπους που θα πάρουνε τα τρόφιμα που μαζέψαμε να τους μιλήσω να τους γνωρίσω να μάθω για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος και από την άλλη ίσως έχω την τύχη και βρω κάτι που με ενδιαφέρει σε θέμα αγοράς ενός μικρού σπιτιού.

Με την Κρήτη και τους Κρητικούς έχω πάρα πολύ καλές σχέσεις έχω κάνει πολλούς φίλους και πολλές φίλες μία απ' αυτές είναι η αγαπημένη μου Μαριάννα Γαλανάκη ,την οποία ευχαριστώ για την υποστήριξη της και τη βοήθεια της διότι χωρίς αυτήν θα ήταν δύσκολο να στείλω πράγματα στην Ελλάδα.

Αγαπάω τους Κρητικούς ,αγαπώ τα ήθη και τα έθιμα σας και σας θαυμάζω. Αγαπάω το φιλότιμο σας ,το καθαρό λόγο σας και πιστεύω ότι επειδή και εγώ έχω μάθει να είμαι πάντα ειλικρινής στη ζωή μου ότι έχω πολλά κοινά  μαζί σας.

Τέλος θα ήθελα να πω δυο κουβέντες και στους ανθρώπους που δοκιμάζονται στην Ελλάδα. Να μείνουν ενωμένοι γιατί  μόνο έτσι θα καταφέρουν να βγουν από τις συμπληγάδες στις οποίες και βρίσκονται  τα τελευταία χρόνια ,παλεύοντας συνεχώς με το τέρας της οικονομικής κρίσης.

Η ομάδα των ομογενών που δραστηριοποιειται στο εξωτερικό και κατάφερε να συγκεντρώσει μια άκρως αξιόλογη ποσότητα τροφίμων και ειδών υγιεινής για τους Κρητικούς αναξιοπαθούντες
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News