default-image

Πρεμιέρα για το Μαθητικό Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου

Κρήτη
Πρεμιέρα για το Μαθητικό Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δήμος Γόρτυνας, το Σωματείο "Διάζωμα", η Περιφέρεια Κρήτης και η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς-Εφορία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους, έπειτα από τις επιτυχημένες διοργανώσεις των προηγούμενων ετών, για την οργάνωση του 5ου Μαθητικού Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου Δήμου Γόρτυνας, που λαμβάνει χώρα την Τρίτη 7 Ιουνίου έως και τις 12 του μήνα, με μελωδίες από μουσικά σχήματα και θεατρικές παραστάσεις.

Το φεστιβάλ ξεκινάει στις 7 το απόγευμα στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς του αρχαιολογικού χώρου της Γόρτυνας. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει θεατρικά και μουσικά δρώμενα από μαθητές, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που προέρχονται από σχολικές μονάδες όχι μόνο του δήμου Γόρτυνας αλλά ολόκληρου του νομού Ηρακλείου.

Τα δρώμενα περιλαμβάνουν παραστάσεις και είναι εμπνευσμένα από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι και τη σύγχρονη εποχή, με επιρροές από την επικαιρότητα, αποτυπώνοντας το σύγχρονο τρόπο διαβίωσης αλλά και τη διαχρονικότητα των γεγονότων παρά το πέρασμα αιώνων, υμνώντας και τιμώντας Έλληνες συγγραφείς, ποιητές και μουσικούς.

Στόχος των διοργανωτών είναι το συγκεκριμένο μαθητικό φεστιβάλ, που έχει εξελιχθεί σε θεσμό για την περιοχή της Μεσαράς, να διευρύνει τους ορίζοντές του ώστε τα επόμενα χρόνια να λαμβάνουν μέρος σχολεία όχι μόνο από το δήμο Γόρτυνας και την Κρήτη, αλλά από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Με αυτό τον τρόπο οι αρχαιότητες της Γόρτυνας, και ειδικά το Μεγάλο Θέατρο θα μπορέσουν να αναδειχθούν ακόμη περισσότερο, ώστε να καταξιωθούν στη συνείδηση των πολιτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News