default-image

Μετά την τραγωδία με τους 10 νεκρούς, σύσκεψη στη Λότζια

Κρήτη
Μετά την τραγωδία με τους 10 νεκρούς, σύσκεψη στη Λότζια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κρήτη μπαίνει στο κάδρο για τη δημιουργία προσωρινών κέντρων υποδοχής προσφύγων στη περίπτωση που ενταθούν οι προσφυγικές ροές στο αμέσως προσεχές διάστημα από Λιβύη και Νότια Τουρκία.

Αυτό έγινε σαφές στη διάρκεια συναντήσεων των τοπικών αρχών με τον υπουργό Εσωτερικών και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ στη Σάμο.

Ο δήμος Ηρακλείου θα αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογεί, τόνισε ο Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος ενημέρωσε τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων , για τα συμπεράσματα και τις εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

Ωστόσο, όπως είπε, θα πρέπει να υπάρξει ένας σχεδιασμός σε κεντρικό επίπεδο ώστε να υπάρξει και η ανάλογη προετοιμασία σε επίπεδο Κρήτης.

Την ίδια ώρα τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει κρατική ενίσχυση ώστε να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες υποδομές για την αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων, όποτε και αν αυτό κριθεί αναγκαίο, με την ένταση του φαινομένου των προσφυγικών ροών στην Κρήτη. Ολομέλεια δημάρχων για το επίμαχο ζήτημα συγκαλεί άμεσα ο Βασίλης Λαμπρινός.

Στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας ξεκαθάρισαν ότι θα πρέπει να υπάρξει δίκαιη κατανομή των προσφύγων και σε άλλους δήμους της χώρας, αίτημα που στηρίζει η ΚΕΔΕ ώστε να υπάρξει και ο ανάλογος σχεδιασμός, στον οποίο η Κρήτη μένει εκτός, όπως διαβεβαίωσε ο Απόστολος Λουλουδάκης.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News