default-image

Εκδήλωση για το Αστικό Πράσινο στο Επιμελητήριο

Κρήτη
Εκδήλωση για το Αστικό Πράσινο στο Επιμελητήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), την Τρίτη 7  Ιουνίου στις 19:00 μ.μ. στο Εμπορικό Επιμελητήριο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα το «Αστικό Πράσινο».

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι από το ΓΕΩΤΕΕ, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και άλλους φορείς σε μία προσπάθεια να δοθεί έμφαση στο πράσινο, στο βασικό ρόλο που παίζει για την αστική ορνιθοπανίδα, με σημαντικές προτάσεις και ιδέες που έχουν εφαρμογή από τον κάθε πολίτη αλλά και από τη συνεργασία των πολιτών με τις Τοπικές Δημοτικές Αρχές.

Η κ. Μαρία Κοζυράκη, Δασολόγος- Αρχιτέκτονας Τοπίου από τη Διεύθυνση Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών Κρήτης και μέλος του ΓΕΩΤΕΕ, θα αναπτύξει το θέμα: «Αστικό Πράσινο και Δημόσιος Χώρος- Η περίπτωση των Ενετικών Τειχών». Ο κ. Μιχάλης Δρετάκης, Βιολόγος-Ορνιθολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης θα μιλήσει για: «Τα πουλιά στην πόλη του Ηρακλείου» δίνοντας έμφαση στη σημασία του αστικού πρασίνου για την αστική ορνιθοπανίδα.  Ο κ. Μιχάλης Μανιαδάκη έχοντας ασχοληθεί εκτενώς με τον Σχεδιασμό Οικολογικών Αγροκτημάτων και Αστικών Εδώδιμων κήπων θα μιλήσει για την Εμπειρία των Αστικών Λαχανόκηπων στην Αθήνα και θα κάνει σχετικές προτάσεις για την πόλη του Ηρακλείου.

Στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιαστεί η ηλεκτρονική σελίδα που φτιάχνεται για την απεικόνιση του πρασίνου στην πόλη του Ηρακλείου - με βαθμό επιπέδου του κάθε πάρκου- αν δηλαδή είναι σε καλή κατάσταση, σε μέτρια ή κακή.  Οι πολίτες θα είναι σε θέση να δουν ποιοι χώροι πρασίνου είναι ήδη υιοθετημένοι και ποιοι είναι προς υιοθεσία- καθώς βέβαια θα αποτελέσει και εξαιρετικό εργαλείο για την υπηρεσία του Πρασίνου αφού θα μπορεί να έχει τον άμεσο έλεγχο και διαχείριση του πρασίνου της πόλης- ανοίγοντας παράλληλα έναν κανάλι άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News