default-image

Εκπαίδευση της 3ης ΕΜΑΚ στα φαράγγια της Κρήτης

Κρήτη
Εκπαίδευση της 3ης ΕΜΑΚ στα φαράγγια της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απανωτά είναι τα περιστατικά με ορειβάτες, οδοιπόρους ή κολυμβητές που χάνονται στα βουνά και τα φαράγγια της Κρήτης με την ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία να προσφέρουν σημαντικό έργο στην ανεύρεση και τη βοήθεια όλων αυτών των ανθρώπων, ντόπιων και τουριστών. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση των μελών της Ορειβατικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης σε φαράγγια τεχνικής κατάβασης σε όλο το νησί.

Βασικό θέμα εκπαίδευσης ήταν η διάσωση σε φαράγγια τεχνικής κατάβασης  σε συνδυασμό με την κατάρτιση των μελών της ομάδας με τον τίτλο του Initiateur Cαnyon που απονεμήθηκε από την FFME (Γαλλική ομοσπονδία Αναρρίχησης και Αλπινισμού).

Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους της εκπαίδευσης καλύφθηκε με χορηγία από την ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. Ηρακλείου μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ηρακλείου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει «από καρδίας τόσο το σωματείο μας όσο και τα μέλη Ορειβατικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης τους ανωτέρω φορείς».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ειδικότερα θέλουμε να εκφράσουμε, με την βεβαιότητα ότι  μεθερμηνεύουμε τα αισθήματα όλων των υπηρετούντων σε αυτή, τις ειλικρινείς και θερμές ευχαριστίες μας  για την πολύτιμη αρωγή και την ουσιαστική συμβολή σας στην δύσκολη αποστολή που καλείται να επιτελεί καθημερινά το πυροσβεστικό προσωπικό.

Το έμπρακτο αυτό ενδιαφέρον σας για το Σώμα αποκτά έτι μεγαλύτερη βαρύτητα στο πλαίσιο της τρέχουσας δημοσιονομικής συγκυρίας, το οποίο, ωστόσο, δεν επιτρέπει εκπτώσεις σε ζητήματα ασφαλείας και προστασίας του πολίτη. Με γνώμονα το παραπάνω σας βεβαιώνουμε ότι η χορηγία σας θα λειτουργήσει ανταποδοτικά προς τους πολίτες  όταν και όποτε χρειαστεί.

Εκφράζουμε την ευχή και άλλοι δυνάμενοι να προσφέρουν, να ακολουθήσουν το παράδειγμα σας.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News