Κρήτη

Συνεχίζει να μάχεται από τη ΜΕΘ ο 22χρονος δικυκλιστής

Ένα έστω νεύμα ότι θέλει να κρατηθεί στη ζωή περιμένουν διακαώς για τέταρτο πλέον 24ώρο, γονείς, συγγενείς και φίλοι του 22χρονου Δήμου που παραμένει σε καταστολή στην εντατική μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου έπειτα από πτώση της μηχανής του στον παραλιακό δρόμου του Κερατοκάμπου της Βιάννου .

Οι γιατροί της ΜΕΘ στην τελευταία ενημέρωση που έκαναν στην οικογένεια του δικυκλιστή η οποία και δεν έχει φύγει λεπτό από το πλευρό του, αν και φειδωλοί στις δηλώσεις, έκαναν λόγο για μία κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

"Μέσα στην εβδομάδα θα αρχίσουν οι εξετάσεις προκειμένου να διαπιστώσουν  αν έχει υποστεί κάποια βλάβη ο εγκέφαλος από το αρχικό χτύπημα, ενώ όλα τα όργανα του λειτουργούν κανονικά και χωρίς επιπλοκές μέχρι στιγμής ."

Υπενθυμίζεται ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να φθάσει ασθενοφόρο στο σημείο της πτώσης, καθώς με το δεδομένο ότι το ασθενοφόρο της Βιάννου είχε υποστεί βλάβη, ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο από το Αρκαλοχώρι το οποίο πήγε στο Κέντρο Υγείας Βιάννου για να παραλάβει το γιατρό και εν συνεχεία να κατευθυνθούν στον Κερατόκαμπο. Αγανάκτηση από τους συγγενείς ,και να πήγαινα με ιδιωτικό όχημα θα γλυτώναμε μισή ώρα και δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα αφού δεν θα είχα τα απαραίτητα ιατρικά εργαλεία , υποστηρίζει από την πλευρά του ο επιμελητής του Κέντρου Υγείας Βιάννου που αρνήθηκε να μεταβεί στον τόπου του συμβάντος με αυτοκίνητο της οικογένειας του νεαρού για να επισπευσθεί η παρουσία του εκεί.

Καζάνι που βράζει η κοινωνία της Βιάννου

Την ίδια στην κοινωνία της Βιάννου αποτελεί μοναδικό θέμα συζήτησης το περιστατικό με τον 22χρονο που ανέδειξε με τον πιο άσχημο τρόπο τα κακώς κείμενα του Κέντρου Υγείας της Βιάννου, αφενός εξαιτίας έλλειψης ασθενοφόρου εκείνη τη νύχτα , λόγω βλάβης ,αφετέρου διότι η άρνηση του γιατρού να μεταβεί με ιδιωτικό όχημα της οικογένειας στον τόπο του συμβάντος ,πυροδότησε αντιδράσεις στο περιβάλλον του τραυματία .

Είναι χαρακτηριστική η γραπτή ανακοίνωση που έστειλε συγγενικό πρόσωπο του νεαρού στο neakriti.gr.

Αναλυτικά αναφέρεται:

Ήθελα να σας ενημερώσω για την κατάσταση που επικράτησε εκείνη την βραδιά. Πρώτον το ασθενοφόρο του Κ.Υ. βιάννου δεν πέρασε τον τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ  με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ασθενοφόρο σε έναν ολόκληρο δήμο !! Την στιγμή που καλέσαμε το ασθενοφόρο να έρθει από το Αρκαλοχώρι πλέον , ο πατέρας του παιδιού για να προλάβει καταστάσεις κατερχόμενος για τον κερατόκαμπο πέρασε από το κέντρο υγείας βιάννου όπου ρώτησε τον επιμελητή (ο οποίος κοιμόταν του καλού καιρού ενώ είχαμε ειδοποιήσει για την κατάσταση του παιδιού) αν θέλει να έρθει με το ιδιωτικό όχημα να τον κατεβάσουμε στον κερατόκαμπο ώστε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον συγγενή μου ο οποίος ήταν ήδη στο "άσφαλτο" επί 1 ώρα (γιατί μόνο δρόμο δεν λες αυτό το πράγμα που έχει δημιουργηθεί) ώστε το ασθενοφόρο να μην χάσει επιπλέον χρόνο περνώντας από την βιάννο και να γυρίσει πίσω για κερατόκαμπο ,ο κύριος επιμελητής λοιπόν αρνήθηκε κατηγορηματικά(!)πως θα περιμένει το ασθενοφόρο με αποτέλεσμα το ασθενοφόρο μαζί με τον γιατρό να φτάσει στο σημείο όπου το παλικάρι έχανε λίγο λίγο την ζωή του ΜΕΤΆ ΑΠΌ 2 ΏΡΕΣ ΚΑΙ 40 ΛΕΠΤΆ!!!!!

Και αναρωτιέμαι εγώ τι σόι άνθρωπος είναι αυτός ο επιμελητής που αρνήθηκε να παράσχει άμεση βοήθεια σε ένα μικρό παιδί που έχανε την ζωή του??? Ποιοι είναι υπεύθυνοι για την ανευθυνότητα αυτή του Κ.Υ. και την υπολειτουργία αυτού ? Σε έναν Καλλικρατικό  δήμο ο οποίος εξέλεξε όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρεις ντόπιους βουλευτές να  υπολειτουργούν όλες οι υπηρεσίες...εν καιρό εκλογών όμως όλοι υποσχέθηκαν ένα κέντρο υγείας που θα λειτουργεί άψογα με σκοπό να εξυπηρετήσει τους πολίτες του δήμου. Αναρωτιέμαι αν κάποιο συγγενικό πρόσωπο εκείνων των ανθρώπων που εκλέξαμε για το καλό του τόπου μας ,πάθαινε ανάλογο περιστατικό η διαχείριση και η αμεσότητα θα ήταν ίδια; Σήμερα ήταν ο δικός μας άνθρωπος αύριο ποιος;

Ενώ από την πλευρά του ο επιμελητής κ. Χαράλαμπος Μυλωνάκης σε μία προσπάθεια να ξεκαθαρίσει τα πράγματα επεσήμανε στο neakriti.gr.

Στενοχωριέμαι πάρα πολύ για το παιδί που χτύπησε τόσο σοβαρά .Εύχομαι  το καλύτερο και να βγει νικητής από αυτήν την περιπέτεια .Όσο για τα υπόλοιπα που λέγονται και έχουν σχέση με εμένα θέλω να δηλώσω ότι δεν θα πρέπει να έχουν την εντύπωση ότι δημιουργήθηκε αμέλεια ,δεν ήταν αμέλεια σε καμία περίπτωση. Απλά δεν είχαμε τρόπο να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Απαγορευόταν να φύγω χωρίς εξοπλισμό και χωρίς ασθενοφόρο . Έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω .Δεν θα άλλαζε τίποτα .Η διάφορά θα ήταν μισής ώρας και τίποτα παραπάνω. Το θέμα είναι ότι και έτσι να γινόταν  και να πήγαινα μαζί τους δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα. Από τη στιγμή που δεν είχα τα ιατρικά  σύνεργα που χρειάζονται σε τέτοιες περιπτώσεις θα ήμουν απλός παρατηρητής ,απλός περαστικός .

Απλά να επισημάνω ότι κατά την άποψη μου στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έπαιξε ρόλο η καθυστέρηση αλλά το ότι δεν υπήρχε ασθενοφόρο και σε αυτό θέλω να σταθώ.Το θέμα είναι ότι το ασθενοφόρο είχε βλάβη και δεν ήταν στο κέντρο υγείας και να που συνέβη το κακό. Προεκλογικά ακούγαμε για δημιουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στη Μάρθα για να εξυπηρετούνται  άμεσα τα περιστατικά και τελικά δεν έχει γίνει το παραμικρό. Λυπάμαι πολύ για αυτό. Όπως επίσης θα έπρεπε να λύθεί και το θέμα με τους οδηγούς των ασθενοφόρων που εδώ έχουμε μόνο δυο και το υπουργείο να προχωρήσει σε προσλήψεις .

Και πάλι να ευχηθώ στο παιδί και την οικογένεια του να πάνε όλα καλά και τα νέα από εδώ και στο εξής να είναι ευχάριστα .

Να σημειωθεί επισης ότι ένας ακόμη καθοριστικός παράγοντας αποτέλεσε και το κακό οδικό δίκτυο στον παραλιακό του τουριστικού οικισμού της Βιάννου που στάθηκε η αφορμή τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής , η μηχανή στην οποία επέβαινε ο δικυκλιστής να ξεφύγει από την πορεία της , ο ίδιος να χάσει τον έλεγχο και τελικά να βρεθεί στο οδόστρωμα αιμόφυρτος και με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

Σχόλια