default-image

Κινούμενος εφιάλτης με λεωφορείο και αγροτικό

Κρήτη
Κινούμενος εφιάλτης με λεωφορείο και αγροτικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγο η ζέστη, λίγο η κούραση της ημέρας, λίγο η ακατάλληλη ώρα, ένεκα μεσημεριού. Ε, δε θέλει και πολύ να ξεχαστείς πάνω στο τιμόνι και να πάρεις άλλη πορεία.

Δύο περιστατικά σημειώθηκαν σήμερα στο Ηράκλειο με οχήματα να σπέρνουν τον τρόμο και τον πανικό, καθώς είχαν πάρει εντελώς αντίθετη κατεύθυνση με αποτέλεσμα να βρεθούν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, δημιουργώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα στους οδηγούς που ενώ πήγαιναν ανυποψίαστοι στην πορεία τους έβλεπαν ξαφνικά μπροστά τους τον «χάρο με τα μάτια τους».

Σύμφωνα και με τις πληροφορίες των αναγνωστών του neakriti.gr οι οποίοι και έστειλαν το φωτογραφικό υλικό, το ένα περιστατικό σημειώθηκε επί της εθνικής οδού Ηρακλείου- Μοιρών και το άλλο επί της εθνικής οδού Ηρακλείου -Σκαλανίου.  

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή  

Ώρα 15:30: Εθνική οδός Ηράκλειου-Μοιρών Εσταυρωμένος

Πως αλλιώς να εξηγήσεις την απόφαση που έλαβε μια οδηγός  του αστικού λεωφορείου που σε ώρα αιχμής στο ύψος του Εσταυρωμένου και ενώ κινούνταν προς Μοίρες   πήρε λάθος πορεία μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας;

Μία τουλάχιστον παράτολμη ενέργεια που δίχως άλλο έσπειρε τον πανικό και την αγωνία στους υπόλοιπους διερχόμενους οδηγούς που κινούνταν προς Γιόφυρο και ξαφνικά έβλεπαν μπροστά τους σαν "φάντης μπαστούνι" ένα λεωφορείο με αντίθετη φορά.

Οι εξηγήσεις από τον πρόεδρο του αστικού ΚΤΕΛ

Το γεγονός επιβεβαίωσε στο neakriti.gr και ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ Καλλέργος Βουλγαράκης που υποστήριξε ότι "στο σημείο είχε σημειωθεί κυκλοφοριακό μποτιλιάρισμα εξαιτίας μίας προπορευόμενης νταλίκας. Ως εκ τούτου το αστικό λεωφορείου ήθελε να κατευθυνθεί προς ΠΑΓΝΗ και ήταν ακινητοποιημένο για περισσότερη από μισή ώρα . Με την προτροπή και των επιβατών η οδηγός πήρε  τελικά την απόφαση να προχωρήσει σε αυτήν την ενέργεια. Σε καμία περίπτωση δεν την δικαιολογώ ,σίγουρα η κίνηση αυτή είναι απολύτως λανθασμένη. Ωστόσο η ίδια αποδέχτηκε το λάθος που έκανε και το περιστατικό θεωρείται λήξαν από την πλευρά μας . Ζητάμε συγνώμη από τον κόσμο για την ανησυχία που προκαλέσαμε .."

Σίγουρα μια στιγμή για γερά νεύρα και μεγάλη υπομονή για όσους βρίσκονταν στο σημείο, ένα σημείο πάντως που και στο παρελθόν έχει σημειωθεί ένα παρόμοιο περιστατικό το οποίο και  είχε αναδείξει το neakriti.gr.

Με οδηγό τότε να υπενθυμίσουμε , μεταμεσονύχτιες ώρες  να κινείται στον ίδιο δρόμο και ακριβώς στο ίδιο ύψος να παίρνει αντίθετη κατεύθυνση, προκαλώντας αναστάτωση και σύγχυση στους έντρομους και συνάμα ανυποψίαστους οδηγούς.

Ώρα 17:39: Εθνική οδός Ηρακλείου-Αρκαλοχωρίου,

Μια πορεία που σίγουρα θα θυμάται για καιρό ο συγκεκριμένος οδηγός αλλά και οι υπόλοιποι που έζησαν στιγμές τρόμου καθώς ήρθαν αντιμέτωποι με αγροτικό  αυτοκίνητο που λίγο έλειψε να μετατραπεί σε φονιά της ασφάλτου.

Το συγκεκριμένο όχημα  κινούμενο προς Αρκαλοχώρι και πριν τον κόμβο του Σκαλανίου, χωρίς να έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστός ο λόγος μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας το οποίο και διέσχιζαν άλλοι οδηγοί για να φθάσουν στο Ηράκλειο.

Προκλήθηκε αναστάτωση ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος οδηγός αναγκάστηκε τελικά να κάνει όπισθεν γύρω στα 100-150 μέτρα και κατόπιν αναστροφή.

Σε κάθε περίπτωση η περιπέτεια των οδηγών και στα δύο περιστατικά δεν είχε δυσάρεστη κατάληξη όμως τα λεπτά αγωνίας και η τρομάρα που έζησαν οι μεν και οι δε, θα τους μείνουν βαθιά χαραγμένοι στο μυαλό τους.

Παρακολουθήστε το ερασιτεχνικό βίντεο από την περιοχή του Εσταυρωμένου που είχε καταγράψει τέλη Φεβρουαρίου και μας έστειλε αναγνώστης του neakriti.gr και το οποίο κόβει την ανάσα με κόρνες, φωνές και προσευχές από τους διερχόμενους.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_x87tscgs/

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News