default-image

Λασίθι: Η δραματική ιστορία των τριών ασυνόδευτων αγοριών

Κρήτη
Λασίθι: Η δραματική ιστορία των τριών ασυνόδευτων αγοριών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεγάλο ταξίδι των 113μεταναστών - προσφύγων προς τη σωτηρία που κατέληξε τελικά στις ακτές της Κρήτης στο Λασίθι ,έκρυβε και τραγικές ανθρώπινες ιστορίες . Το μακρινό και επικίνδυνο ταξίδι έκαναν χωρίς την οικογένειά τους, τρείς έφηβοι.

Τα δύο αγόρια 16 και 17 ετών θεωρούνται ασυνόδευτα,  ενώ για ένα τρίτο 17χρονο έφηβο που συνοδεύεται από το θείο -όπως τουλάχιστον είπε ο ίδιος - θεωρείται επίσης σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία ασυνόδευτος εώς ότου επιβεβαιωθεί η ταυτότητα του άνδρα.

Ανοίγουν την αγκαλιά τους τα Ανώγεια

Για τα δύο αγόρια αλλά όπως όλα δείχνουν για το τρίτο, γίνονται προσπάθειες να μεταφερθούν στο κέντρο φιλοξενίας στα Ανώγεια, που όπως έχει γράψει το neakriti.gr ανοίγει μια μεγάλη αγκαλιά στους πρόσφυγες ,ενώ βοηθάει παιδιά και εφήβους να ζήσουν και πάλι υπό ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης μακριά  από τον πόλεμο και να νιώσουν την οικογενειακή θαλπωρή παρότι έχουν συχνά χάσει τα ίχνη της οικογένειά τους.

Εν τω μεταξύ από το υπουργείο δεν υπάρχει νεότερη ενημέρωση για το που θα μεταφερθούν οι 113 μετανάστες που φιλοξενούνται προσωρινά στο γυμναστήριο Νεάπολης ,το οποίο όμως δεν «βλέπει» προς το σχολικό συγκρότημα της περιοχής.

Οι κάτοικοι προσφέρουν ρούχα και τρόφιμα

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση απλών πολιτών που μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης και ρούχα  για τους μετανάστες τα οποία συγκεντρώνονται σε Άγιο Νικόλαο και Νεάπολη. Ο σύλλογος εργαζομένων των δικαστηρίων Νεάπολης προσέφερε μάλιστα 12 κούτες με κρουασάν.

Ενδεικτικό της συγκινητικής προσφοράς είναι ότι προσφέρθηκαν από ιδιώτες παιχνίδια και εκπαιδευτικοί  απασχολούν τα μικρά με παιχνίδια για να ξεχάσουν τον πόνο που σηκώνουν οι οικογένειές τους και την περιπέτεια που βίωσαν.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News