default-image

Η «Ομόνοια» τιμά την 75η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Κρήτη
Η «Ομόνοια» τιμά την 75η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μια φαντασμαγορική εκδήλωση, τίμησαν οι Κρητικοί του Πειραιά τους ήρωες της Μάχης της Κρήτης, την Κυριακή 29 Μαΐου 2016, στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.

Η εκδήλωση που οργάνωσε η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά  «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2016», ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το χρονικό των ημερών εκείνων, μέσα από απαγγελίες, ριζίτικα και έντεχνα τραγούδια, μαντινάδες και χορούς από τα πολυάριθμα χορευτικά συγκροτήματα της Αδελφότητας.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν, ο χορός της Ειρήνης σε μουσική Γ. Μαρκόπουλου και χορογραφία του κ. Θ. Τσόντου, ο οποίος έδωσε ένα μήνυμα για τη συναδέλφωση των λαών και οι σχηματισμοί των χορευτών σε 4 κύκλους, όσοι ακριβώς και οι Νομοί του νησιού που γέννησε τους γενναίους εκείνους.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του σωματείου κ. Θ. Τσόντος, δήλωσε ότι  σήμερα θυμόμαστε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη, τους ηρωικούς μας προγόνους και υποκλινόμαστε στην ιερή μνήμη τους, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συνδρομή της «Ομόνοιας» στην αντίσταση κατά των κατακτητών. Λαμβάνοντας το λόγο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, συγκίνησε τα μέλη του σωματείου λέγοντας: «Σας αξίζουν η ευγνωμοσύνη και τα συγχαρητήρια της Ελλάδος μας, της ψυχής μας και της καρδιάς μας. Γιατί μέσα στη γενική καταχνιά, μένετε εδραίοι και αμετακίνητοι σε ότι πιο πολύτιμο έχει ο άνθρωπος, που είναι η ψυχή του. Είμαστε περήφανοι ως Πειραιώτες που έχουμε στα σπλάχνα μας την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «H Ομόνοια». Τέλος η Πρόεδρος του Ο.ΠΑ.Ν κ. Σ. Αντωνάκου ευχαρίστησε την Αδελφότητα για την άριστη συνεργασία και εξήρε την προσφορά της στα πολιτιστικά δρώμενα.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έντυσε το συγκρότημα του Γ. Πλυμάκη. Ενώ στο  Β΄μέρος της βραδιάς, οι προσκεκλημένοι εξεπλάγησαν ευχάριστα, όταν άκουσαν για πρώτη φορά από τη γυναικεία χορωδία της Αδελφότητας έναν Ύμνο, σε στίχους της Α.-Μ. Ντουντουνάκη και μουσική του Α. Κυριακάκη, αφιερωμένο στην ιστορική πορεία του σωματείου, από την ίδρυσή του έως σήμερα. Ακολούθησε μεγάλη συναυλία με τον εξαιρετικό καλλιτέχνη Μανώλη Κονταρό και το συγκρότημά του, τους οποίους ο κόσμος απόλαυσε και χόρεψε με τους σκοπούς τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Βουλευτές, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και εκπρόσωποι σωματείων και πλήθος κόσμου.

Μια βραδιά γεμάτη πικρές θύμισες από τη ναζιστική κατοχή, αλλά και γεμάτη περηφάνια για τους προγόνους μας, που με τις ηρωικές πράξεις τους, μας χάρισαν την ελευθερία μας και δημιούργησαν επιτακτικά το χρέος της συνέχειας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News