default-image

Κατηγορείται ότι έκλεψε 10 εκατ.$ και ήρθε για διακοπές

Κρήτη
Κατηγορείται ότι έκλεψε 10 εκατ.$ και ήρθε για διακοπές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμύθητα χρηματικά ποσά φέρεται να είχε υπεξαιρέσει από μεγάλο πιστωτικό ίδρυμα της Ουκρανίας, ένας 56χρονος τουρίστας, ο οποίος συνελήφθη τo το βράδυ της Τρίτης στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Πρόκειται για έναν Ρώσο υπήκοο, ο οποίος ταξίδεψε στην Κρήτη για να συναντήσει την οικογένειά του που παραθερίζει εδώ και λίγες ημέρες στο νησί, ωστόσο κατέληξε τελικά με χειροπέδες.

Ο 56χρονος συνελήφθη μόλις "πάτησε" το πόδι του σε κρητικό έδαφος. Κι αυτό γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης. Το εν λόγω ένταλμα εκδόθηκε το 2014, καθώς εκείνη τη χρονιά, ο 56χρονος καταδικάστηκε από ουκρανικό δικαστήριο για τις πράξεις της υπεξαίρεσης και της απάτης. Έτσι, οι Ουκρανικές Αρχές απέστειλαν σχετικό σήμα στην Ιντερπόλ, η οποία με τη σειρά της εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Υπεξαίρεσε 10 εκατομμύρια δολλάρια

Σύμφωνα λοιπόν με το ουκρανικό Δικαστήριο, ο 56χρονος όντας διευθυντικό στέλεχος μεγάλης τράπεζας της Ουκρανίας, είχε υπεξαιρέσει από αυτήν χρηματικό ποσό περίπου 10 εκατομμυρίων δολλαρίων. Τα χρήματα αυτά φέρονται να διοχετεύονταν από τον ίδιο σε εταιρίες ιδιοκτησίας του.

Όπως ανέφερε, ωστόσο, στη «Νέα Κρήτη» ο δικηγόρος Νίκος Παπαδαντωνάκης, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Ρώσου μαζί με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Άρη Ροζάκη, ο εντολέας τους έχει διαφορετική άποψη για το πώς έχουν τα πράγματα.

"Το ένταλμα είχε ισχύ μόλις έξι μήνες "

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι το επίμαχο ένταλμα σύλληψης είχε ισχύ μόλις έξι μήνες, κι αφού είχε εκδοθεί το 2014, οι Ελληνικές Αρχές δεν έπρεπε να προχωρήσουν στη σύλληψή του.

Ο 56χρονος, πάντως, οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης. Ο τελευταίος έκρινε ότι ο συλληφθείς πρέπει να παραμείνει προσωρινά κρατούμενος, μέχρι να αποφασίσει για το μέλλον του το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες, οπότε και οι Εφέτες θα κληθούν να εξετάσουν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης και να αποφανθούν για το αν ο Ρώσος θα πρέπει να εκδοθεί ή όχι στην Ουκρανία.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News