Κρήτη

Ιεραπετρίτες: Στον κτηνίατρο για ράμματα και φλεβοκαθετήρες !

Απίστευτα είναι τα περιστατικά που εκτυλίσσονται καθημερινά στην Ιεράπετρα με τους κατοίκους να βρίσκουν ευφάνταστες λύσεις όταν αρρωστήσουν και την υγεία των ασθενών να παίζεται ακόμα και «κορώνα γράμματα».

Οι ελλείψεις προσωπικού του νοσοκομείου, οι δυσκολίες στις εφημερίες και στα επείγοντα έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο που οι ασθενείς δεν διστάζουν ακόμα και να απευθυνθούν στον κτηνίατρο της περιοχής.

Στον κτηνίατρο για...φλεβοκαθετήρα!

Σοκ προκαλεί η καταγγελία κτηνιάτρου  κ.Σπυριδάκη ο οποίος υποστηρίζει ότι  αφαιρεί ράμματα και αλλάζει γάζες σε έκτακτες καταστάσεις όταν οι Ιεραπετρίτες δεν μπορούν να μεταβούν στο νοσοκομείο του Αγ. Νικολάου ή του Ηρακλείου!

Μάλιστα αναγκάστηκε φέτος να εξυπηρετήσει παιδιατρικό περιστατικό στο κτηνιατρείο του που αφορούσε την αλλαγή ενός φλεβοκαθετήρα καθώς το παιδί σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να διασχίσει 120 χιλιόμετρα.

Ο κτηνίατρος αναγκάστηκε ακόμη και να κάνει αλλαγή φλεβοκαθετήρα σε παιδί!

Λύση… ανάγκης

Σε ρόλο γιατρού προσπαθεί να βοηθήσει ασθενείς οι οποίοι αδυνατούν να διασχίσουν τη μεγάλη απόσταση για να απευθυνθούν σε άλλο νοσοκομείο και αναγκάζονται να βρουν μια λύση… ανάγκης ακόμα κι αν αυτά δεν συμβαίνουν ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες.

Μάλιστα οι κάτοικοι της Ιεράπετρας ζήτησαν την Τετάρτη "εδώ και τώρα" λύσεις από τη ΔΥΠΕ Κρήτης για το νοσοκομείο της περιοχής.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης  

Σχόλια