default-image

Καπετανάκειο: Άλλα 3,5 εκατ. € για το «γεφύρι της Άρτας»

Κρήτη
Καπετανάκειο: Άλλα 3,5 εκατ. € για το «γεφύρι της Άρτας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε «γιοφύρι της Άρτας» έχει μετατραπεί το έργο του Καπετανάκειου  οι εργασίες του οποίου όπως έχει γράψει το neakriti.gr διαρκούν ήδη 5 χρόνια και αναμένεται να παραδοθεί σε 2 χρόνια σύμφωνα με το αντιδήμαρχο παιδείας Γιώργο Βλαχάκη.

Ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης του έργου έγινε με την ένταξη της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρος στο επιχειρησιακό πρόγραμμα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση η Περιφέρεια Κρήτης :

"Την ένταξη πράξης « Αποκατάσταση - Διαρρύθμιση 1ου Λυκείου Ηρακλείου  ''Καπετανάκειο'' προσθήκη κατ΄ επέκταση και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου» στο επιχειρησιακό πρόγραμμα '' Κρήτη 2014-2020 '' υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Σε ένα χρόνο πρέπει να είναι ολοκληρωμένο το έργο

Το έργο, όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να δημοπρατηθεί πολύ σύντομα και όπως είπε ο Περιφερειάρχης μετά την εγκατάσταση του εργολάβου, αν όλα πάνε καλά θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο, ενώ ευχαρίστησε για τη συνεργασία τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό και τους συνεργάτες του κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις ενέργειες της Αντιδημάρχου Μαρίας Καναβάκη.  « Από τη δική μας την πλευρά, είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε σήμερα αυτό το σημαντικό έργο τριάμισι εκατομμύρια προϋπολογισμό και με τη δύναμη του Θεού αν πάνε όλα καλά μετά την εγκατάσταση του εργολάβου σε ένα χρόνο πρέπει να είναι ολοκληρωμένο το έργο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός χαρακτήρισε ως ιστορική μέρα την υπογραφή ένταξης ενός ιστορικού όπως είπε διδακτηρίου του Ηρακλείου το ''Καπετανάκειο'' το οποίο εντάσσεται στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη συμβολή του. « Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για τη συμβολή του στην προσπάθεια που καταβάλλαμε τους τελευταίους είκοσι μήνες την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και την Αντιδημαρχεία Παιδείας επίσης για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν  με πολύ μεγάλη ένταση. Είναι στις άμεσες προτεραιότητες μας η δημοπράτηση του έργου και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε κατασκευασμένο πλέον και καινούργιο διδακτήριο το οποίο θα είναι αντάξιο της φήμης και της ιστορίας του Καπετανάκειου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρινός.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 3.546 εκατ. ευρώ και στην υπογραφή ένταξης στην Περιφέρεια από τον Περιφερειάρχη, ήταν παρόντες, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Μ. Κασωτάκη και  οι Αντιδήμαρχοι Μ. Καναβάκη, Χ. Μαμουλάκης, Γ. Αναστασάκης, Γ. Βλαχάκης".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News