default-image

Οι αλλαγές που θα φέρουν ανάπτυξη στο λιμάνι

Κρήτη
Οι αλλαγές που θα φέρουν ανάπτυξη στο λιμάνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον εμπορικό λιμένα Ηρακλείου απασχόλησαν χθες τη συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων, που συγκλήθηκε χθες το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Τη σύσκεψη προκάλεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης και στα πλαίσια αυτής παρουσιάστηκαν εκτενώς στο νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΗ κ. Απόλλωνα Φιλιππή τα προβλήματα που δυσχεραίνουν τη συνεργασία του φορέα με τις τοπικές επιχειρήσεις, ενώ ακούστηκαν και όλες οι προτεινόμενες λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης, μερικά από τα βασικά θέματα που έθεσαν οι επιχειρηματίες και οι εκπρόσωποι φορέων στη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), ως προτάσεις για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων, αλλά και την ανταγωνιστικότητα του λιμανιού, είναι η μείωση των χρεώσεων για την παροχή υπηρεσιών στο εμπορικό λιμάνι Ηρακλείου, η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού και ο εκσυγχρονισμός των μηχανημάτων φορτοεκφόρτωσης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, από την πλευρά του, κατά την τοποθέτησή του δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το λιμάνι Ηρακλείου είναι το ακριβότερο της χώρας, εκφράζοντας μάλιστα την έκκληση του επιχειρηματικού κόσμου για μείωση τιμών, βελτίωση στην ταχύτητα εξυπηρέτησης και ασφάλεια των εργασιών.

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανώλης Κουμαντάκης, λαμβάνοντας το λόγο, επισήμανε ότι το κόστος και οι υποδομές του λιμανιού λειτουργούν αποτρεπτικά για πολλές ξένες εταιρείες, οι οποίες τελικά επιλέγουν άλλα λιμάνια για να παραδώσουν τα προϊόντα τους και έτσι μειώνεται ο ανταγωνισμός του μεγαλύτερου λιμανιού της Κρήτης.

Οι λύσεις

Ακούγοντας με προσοχή τα όσα του μετέφεραν οι επιχειρηματίες και οι φορείς, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Απόλλων Φιλιππής, δηλώνοντας ενήμερος για τα ζητήματα αυτά, ανακοίνωσε πως ήδη έχουν εγκριθεί 14 θέσεις προσωπικού στο εμπορικό λιμάνι και έχει συγκροτηθεί επιτροπή στον ΟΛΗ, η οποία επεξεργάζεται τις αλλαγές στον τιμοκατάλογο, ο οποίος αναμένεται να ισχύσει σε μερικούς μήνες, μετά από σχετική έγκριση του υπουργείου Ναυτιλίας.

Οι κινήσεις αυτές αποσκοπούν στην περαιτέρω εμπορική δραστηριότητα του λιμένα Ηρακλείου και στην ομαλότερη λειτουργία των επιχειρήσεων που εδρεύουν σε αυτόν.

Ρεπορτάζ: Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News