default-image

Άνω κάτω οι εκπαιδευτικοί με τις αλλαγές του υπουργού Παιδείας

Κρήτη
Άνω κάτω οι εκπαιδευτικοί με τις αλλαγές του υπουργού Παιδείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνω κάτω η εκπαιδευτική κοινότητα από τις μεταρρυθμίσεις Ν.Φίλη στην εκπαίδευση και τον προσχηματικό διάλογο με τους εκπαιδευτικούς όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν.

Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός στο θέμα των αλλαγών στην Παιδεία έδωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου.

Ο Αντώνης Λιάκος είπε ότι οι όποιες προτάσεις υιοθετηθούν από την πολιτική ηγεσία, δεν θα ισχύσουν από του χρόνου, ενώ αναλύοντας το τρίπτυχο της πρότασης, το οποίο συνίσταται στην αναμόρφωση του λυκείου, μίλησε για την εισαγωγή συντελεστή βαρύτητας όσον αφορά στις προτεραιότητες , την επιλογή σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την κινητικότητα μεταξύ πανεπιστημίων.

Διίστανται οι απόψεις των δασκάλων για τις αλλαγές στο νέου τύπου Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο και το ποιοι μαθητές μπορούν να εγγραφούν σε αυτά.

''Το ολοήμερο δεν είναι υποστηρικτική δομή και το δικαίωμα της φοίτησης σε αυτό το έχουν όλα τα παιδιά'' λέει ο Μανόλης Μπελαδάκης του συλλόγου ''Νίκος Καζαντζάκης''.

''Δεν πρέπει να υπάρχουν αποκλεισμοί και δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει Δ/ντής που θα αφήσει παιδί απέξω'' εκτιμά ο Γιώργος Μακράκης από το σύλλογο ''Δομίνικος Θεοτοκόπουλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News