Κρήτη

Ο εκσυγχρονισμός του λιμανιού στο προσκήνιο

Η μείωση των χρεώσεων για την  παροχή υπηρεσιών στο Εμπορικό Λιμάνι Ηρακλείου, η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού και ο εκσυγχρονισμός των μηχανημάτων φορτοεκφόρτωσης, ήταν μερικά από τα κύρια θέματα που έθεσαν οι επιχειρηματίες του Ηρακλείου στη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) ως προτάσεις για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων αλλά και την ανταγωνιστικότητα του Λιμανιού.

Στη σύσκεψη που προκάλεσε σήμερα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης παρουσιάστηκαν εκτενώς στον νέο Πρόεδρο και Διευθύνοντα  Σύμβουλο του ΟΛΗ κ. Απόλλωνα Φιλιππή τα προβλήματα που δυσχεραίνουν τη συνεργασία του φορέα με τις τοπικές επιχειρήσεις, καθώς και οι προτεινόμενες λύσεις.

Ο Πρόεδρος του       Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης ανέφερε ότι το Λιμάνι Ηρακλείου είναι το ακριβότερο της χώρας και εξέφρασε την έκκληση του επιχειρηματικού κόσμου για μείωση τιμών, βελτίωση στην ταχύτητα εξυπηρέτησης και ασφάλεια των εργασιών.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανώλης Κουμαντάκης, επισήμανε ότι το κόστος και οι υποδομές του Λιμανιού λειτουργούν αποτρεπτικά για πολλές ξένες εταιρείες οι οποίες τελικά επιλέγουν άλλα λιμάνια για να παραδώσουν τα προϊόντα τους και έτσι μειώνεται ο ανταγωνισμός του μεγαλύτερου λιμανιού της Κρήτης.

Ο κ. Φιλιππής δήλωσε ενήμερος για τα ζητήματα αυτά και ανακοίνωσε ότι ήδη έχουν εγκριθεί 14 θέσεις προσωπικού στο Εμπορικό Λιμάνι και έχει συγκροτηθεί Επιτροπή στον ΟΛΗ, η οποία επεξεργάζεται τις αλλαγές στον τιμοκατάλογο, ο οποίος αναμένεται να ισχύσει σε μερικούς μήνες, μετά από σχετική έγκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Σχόλια