default-image

Πανελλαδική πρωτιά: Δημοτικός σταθμός μεταφέρει παιδιά

Κρήτη
Πανελλαδική πρωτιά: Δημοτικός σταθμός μεταφέρει παιδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την στιγμή που άλλοι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί της Κρήτης βάζουν λουκέτο, με κυριότερη αιτία εκείνη της οικονομικής δυσχέρειας που αντιμετωπίζουν , στο νομό  Ηρακλείου  και συγκεκριμένα σέ έναν ορεινό Δήμο του , όχι μόνο υφίσταται παιδικός σταθμός αλλά κατέχει και μία πρωτιά σε πανελλαδικό επίπεδο.

Καθώς ο παιδικός σταθμός της Βιάννου , είναι ο  μοναδικός δημοτικός παιδικός σε όλη την  Ελλάδα που έχει αναλάβει την  μεταφορά παιδιών ακόμη και από το πιο απομακρυσμένο χωριό του Δήμου.

"Πρόκειται για ένα γεγονός που συμβαίνει μόνο στο δικό μας δήμο και πουθενά αλλού. Όλοι ξέρουμε ότι το καθεστώς  μεταφοράς των παιδιών υφίσταται στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, όμως εμείς έχουμε καταφέρει το ακατόρθωτο ,Με πόρους του Δήμου αλλά και της μικρής χρηματοδότησης που δικαιούμαστε από το ΕΣΠΑ , μισθώσαμε λεωφορείο που ξεκινάει νωρίς το πρωί και παίρνει τα παιδιά ακόμη και από το πιο απομακρυσμένο χωριό του Δήμου μας ," προσθέτει ο δήμαρχος ,Παύλος Μπαριτάκης.

Το λεωφορείο διασχίζει καθημερινά  δεκάδες  χιλιόμετρα μεταφέροντας παιδιά από τα περισσότερα χωριά που μπορεί να απέχουν ακόμη και 40 χιλιόμετρα από τη Βιάννο εκεί που στεγάζεται ο παιδικός .

Τέρτσα ,Κατωφύγι, Πεύκος ,Άρβη, Έμπαρος, Μάρθα ,Αμιρά , Άγιος Βασίλειος , Κερατόκαμπος είναι μερικά από τα χωριά  από όπου ξεκινάει και όπου καταλήγει.

Οι γονείς από την πλευρά τους δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους  για την κίνηση αυτή από πλευράς δημοτικής αρχής , για τους οποίους να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κανένα κόστος ,ενώ  καθημερινά , βρέχει χιονίσει, άνοιξη καλοκαίρι, 30 παιδιά μεταφέρονται με απόλυτη  ασφάλεια στον παιδικό σταθμό όπου περνούν ευχάριστα την ώρα τους και ενώ οι γονείς τους  ,αγρότες οι περισσότεροι , μένουν ήσυχοι ότι τα παιδιά τους απασχολούνται δημιουργικά  στον παιδικό σταθμό ακόμη και αν η απόσταση που τους χωρίζει είναι αρκετά δεκάδες χιλιόμετρα μακριά.

"Σε καμία περίπτωση και εμείς και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές  που ξεκίνησαν αυτήν την διαδικασίας ,δεν θέλαμε να εγκλωβίσουμε τους γονείς μέσα στο σπίτι. Οι περισσότεροι εκ των οποίων είτε είναι αγρότες και ασχολούνται με αγροτικές εργασίες ,είτε είναι εργαζόμενοι ,θα αναγκάζονταν να καθίσουν μέσα στο σπίτι τους για να φροντίσουν τα παιδιά τους," τονίζει με έμφαση ο Δήμαρχος .

Συνολικά το κόστος για το Δήμο είναι 80.000 ευρώ ετησίως και με μόνη έξτρα επιχορήγηση εκείνη από το ΕΣΠΑ η οποία και αφορά 18  από τα 30παιδιά.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News