default-image

Ποινή 16 ετών για τους πυροβολισμούς στα ΤΑΕ

Κρήτη
Ποινή 16 ετών για τους πυροβολισμούς στα ΤΑΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δικαστήριο του Ρεθύμνου, αποφάνθηκε για την υπόθεση του 50χρονου που επιτέθηκε με όπλο κατά των ειδικών φρουρών.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλλε στον 50χρονο ποινή κάθειρξης 16 ετών και 5 μηνών, ενώ αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσης. Κρίθηκε ένοχος σε όλα για τα οποία κατηγορούνταν, ενώ του αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά. Αυτό του πρότερου έντιμου βίου και αυτό της μεταμέλειας.

Εκδίκαση που ξύπνησε μνήμες

Αναβίωσε στο δικαστήριο Ρεθύμνου η υπόθεση που είχε προκαλέσει σοκ καθώς θύμισε σε πολλούς την αιματηρή επίθεση εναντίον του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη. Πρόκειται για την υπόθεση της 24ης Μαρτίου του 2015 όταν ένα μπλόκο ρουτίνας έξω από τις Βρύσες Χανίων εξελίχθηκε σε παρολίγο μακελειό καθώς 50χρονος πυροβόλησε εναντίον ειδικών φρουρών.

Yπο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η υπόθεση εκδικάστηκε από το πρωί της  Τρίτης στο δικαστήριο Ρεθύμνου. Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, ολοκλήρωσαν την αγόρευση οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου, έγινε διακοπή κ αναμένουμε την πρόταση του εισαγγελέα.

Ο κ. Γιάννης Ντερμανακης συνήγορος υπεράσπισης 50χρονου δήλωσε: "Το ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε δολο μας κάνει να αισιοδοξούμε για το αποτέλεσμα της δικης."

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας δήλωσε: Οι δικηγόροι είμαστε εδω για να βοηθάμε στην απόδοση δικαιοσύνης και αυτό κάνω τα τελευταία 42 χρονια. Από τη μια πλευρά βρίσκονται οι 4 αστυνομικοί εκ των οποίων 2 τραυματίστηκαν και δεν έχουν επιστρέψει στα εργασιακά τους καθήκοντα, από την άλλη ο κατηγορούμενος, ένας αγροτοκτηνοτροφος, εργάτης της ζωής που έχει τη γυναίκα του και 6 παιδιά να ζήσει.

Τους αστυνομικούς εκπροσώπησαν οι κ. Γιώργος Κομισόπουλος και κ. Νίκος Κοτζαμπασάκης. Ενώ τον  κτηνοτρόφο υπερασπίστηκαν οι κ. Αλέξης Κούγιας, κ. Αντώνης Βουλγαράκης και κ. Γιάννης Ντερμανάκης.

Το αδιαχώρητο στην αίθουσα του δικαστηρίου

Πρώτα οι άνδρες και μετά οι γυναίκες πέρασαν από έλεγχο και ανιχνευτή μετάλλων ενώ στη δικαστική αίθουσα επικράτησε το αδιαχώρητο καθώς αρκετοί συγχωριανοί του 50χρονου κατηγορούμενου έσπευσαν να του συμπαραταθούν, ενώ πολλοί αναγκάστηκαν να περιμένουν στην αίθουσα αναμονής. Στην δίκη παρίσταται και γνωστός οπλουργός από την Αθήνα για να καταθέσει στο πλευρό του κτηνοτρόφου. Στην δίκη βρισκεται και ο γνωστός καλλιτέχνης Μανόλης Κονταρός.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το 2015 την Κρήτη καθώς δυο μέλη του κλιμακίου του ΤΑΕ Αποκορώνου που επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο στο αυτοκίνητο ενός 23χρονου ,έπεσαν αιμόφυρτοι στο έδαφος. Άλλοι δυο πρόλαβαν να καλυφθούν τη στιγμή που ο 50χρονος πατέρας του υπόπτου τους πλησίασε συνεχίζοντας να πυροβολεί. Νωρίτερα ο δράστης είχε περάσει μπροστά από το μπλόκο.

Μάλιστα 34χρονος ειδικός φρουρός είχε τραυματιστεί βαρύτατα στο κεφάλι.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης - Φιλία Σαριδάκη - Victor Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News