Κρήτη

Μοίρασαν τρόφιμα και είδη καθημερινής χρήσης

Τρόφιμα καθώς και είδη καθημερινής χρήσης, διανεμήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Αγίου Νικολάου, σε οικογένεις που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή του δήμου, και με δυσκολία ικανοποιούν τις καθημερινές τους ανάγκες.

Παρών στην διανομή των τροφίμων, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. ΑντώνηςΖερβός, ο οποίος συνομίλησε τόσο με τoυς κοινωνικούς λειτουργούς της υπηρεσίας του δήμου, όσο και με τους συμπολίτες που λαμβάνουν ήδη βοήθεια, ή αναμένεται να υποβάλλουν σχετική αίτηση -αφού πρώτα ενημερωθούν από τους υπευθύνους της δομής- για την δυνατότητα συμμετοχής σε αυτήν.

Σε σχετική δήλωση του o δήμαρχος Αγίου Νικολάου ανέφερε:  «Οι μεγάλες και ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων κατοίκων του Δήμου δε περιορίζονται μόνο σε είδη διατροφής, καθημερινής χρήσης και ένδυσης.

Ήδη ο ρόλος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που λειτουργεί από την αρχή σχεδόν του σχολικού έτους, προστίθεται στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των μονογονεικών ή πολύτεκων οικογενειών, που διαβιούν στα όρια της φτώχειας, απομονώνονται και περιθωριοποιούνται καθημερινά.

Οι δράσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι συνεχόμενες και διαρκείς!  Καλούμαστε και ανταποκρινόμαστε στο μέτρο του δυνατού, ακόμα και σε μεμονωμένες περιπτώσεις πολιτών (σίτιση φοιτητών ), συμμετέχοντας ενεργά και παρεμβαίνοντας έγκαιρα προς όφελος της ίδιας της κοινωνίας.

Είναι γεγονός -ανέφερε- ότι οι πολίτες του δήμου, στηρίζουν με τρόπο μοναδικό, την προσπάθεια που καταβάλλεται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ευπαθών κοινωνικά οικογενειών.Ωστόσο θα πρέπει να ευχαριστήσουμε και τους επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει αυτήν την πρωτοβουλία, πολλώ δε μάλλον  και τους φορείς του δήμου, που με τις δράσεις που αναλαμβάνουν ενισχύουν την συγκεκριμένη δομή».

Στην διαδικασία οργάνωσης και διανομής τροφίμων εκ μέρους της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου, συμμετείχαν  οι κ. Φρουζή Ελπ., Ρομπογιαννάκη Κων/να, Αντωνάκη Δέσποινα, οι οποίες με την σειρά τους δήλωσαν ότι: «Οι νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνική πραγματικότητα, καλούν την τοπική κοινωνία ν΄ ανταποκριθεί άμεσα στις προκλήσεις και να συμμετέχει ενεργά στην επίλυση κρίσιμων προβλημάτων αναλαμβάνοντας δυναμικό ρόλο και αξιοποιώντας ευκαιρίες προς όφελος όλων»!

Σχόλια