default-image

Έξωση στη Ζωόφιλη Δράση από το Δήμο

Κρήτη
Έξωση στη Ζωόφιλη Δράση από το Δήμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίσθηση προκαλεί το 45ο θέμα της ατζέντας του σημερινού δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου και το οποίο αφορά σε έξωση του καταπατητή δημοτικής περιουσίας, εν προκειμένω της καταπατήτριας "Ζωόφιλης Δράσης"!

Όπως επισημαίνεται στη σχετική εισήγηση της εντεταλμένης συμβούλου Δημοτικής Περιουσίας Στέλλας Αρχοντάκη-Καλογεράκη, στο βόρειο περίπτερο του δημοτικού χώρου στάθμευσης επί της Σοφοκλή Βενιζέλου (παραλιακής) έχει εγκατασταθεί το Σωματείο "Φιλόζωη Δράση" αυτογνομώνως και χωρίς σύμβαση μίσθωσης του χώρου με τον ιδιοκτήτη του, δηλαδή το Δήμο!

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του Δήμου, η "Ζωόφιλη Δράση" δεν έχει ανταποκριθεί για να αποδώσει το περίπτερο των 25 τ.μ. στο Δήμο.

Ο Δήμος χρειάζεται το ακίνητό του για τις ανάγκες των κοινωνικών του δομών. Ως εκ τούτου, ζητείται η λήψη απόφασης για την αναγκαστική, διοικητική αποβολή της "Ζωόφιλης Δράσης" από το χώρο...

Προσλήψεις και παράσταση διαμαρτυρίας στο επίκεντρο της συνεδρίασης

Οι προσλήψεις 95 συμβασιούχων σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και στην Υπηρεσία Πρασίνου, η παράταση της εκμίσθωσης του οικοπέδου Λυδάκη, όπου λειτουργεί η μεγάλη λαϊκή αγορά του Σαββάτου, ξεχωρίζουν στην ατζέντα του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου. Στη συνεδρίαση αναμένεται επίσης, παρουσία μάλιστα και πολιτών, να τεθούν επί τάπητος σοβαρά παράπονα των κατοίκων των Μεσαμπελιών με φόντο τις σχολικές μονάδες και το κυκλοφοριακό...

Αναλυτικότερα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, που θα ξεκινήσει στις 6 παρά 5 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου καλείται να ανάψει το "πράσινο φως" για 95 συνολικά προσλήψεις συμβασιούχων στο Δήμο.

Οι 55 προσλήψεις, διάρκειας ως 11 μηνών, αφορούν στο Δημοτικό Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ).

Αναμένεται να προσληφθούν ανά ειδικότητα:

- 6 άτομα ΠΕ Φυσικής Αγωγής (γυμναστές).

- 1 ΠΕ Νηπιαγωγών (Ειδικής Αγωγής).

- 15 ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων.

- 20 ΔΕ Βρεφοκόμων-Παιδοκόμων.

- 3 ΔΕ Μαγείρων.

- 10 ΥΕ Εργατών Καθαριότητας.

Πέραν των 55 προσλήψεων για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου, που εγκρίθηκαν και θα γίνουν πολύ άμεσα, το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να εγκρίνει και άλλες 40 προσλήψεις συμβασιούχων, αυτή τη φορά για την ενίσχυση της Υπηρεσίας Πρασίνου.

Οικόπεδο Λυδάκη

Εξελίξεις στη σημερινή συνεδρίαση αναμένονται για τη λαϊκή αγορά στις Πατέλες. Η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου ζήτησε ενημέρωση από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος Αγροτικής Ανάπτυξης και Εμπορίου, αν θα συνεχιστεί ή όχι η μίσθωση του οικοπέδου Λυδάκη.

Η απάντηση της αρμόδιας Διεύθυνσης ήταν να συνεχιστεί η μίσθωση του ακινήτου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016, όταν και συμπληρώνεται 12ετία από την ενοικίαση του συγκεκριμένου χώρου. Αυτό ακριβώς καλείται να εγκρίνει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο, δίνοντας συνάμα εντολή στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εμπορίου να βρει άλλον, κατάλληλο δημοτικό χώρο, για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την εισήγηση, αν δε βρεθεί κάποιος κατάλληλος δημοτικός χώρος, θα πρέπει να γίνει δημοπρασία.

"Απόβαση" από κατοίκους των Μεσαμπελιών

Η έναρξη της σημερινής συνεδρίασης αναμένεται "θερμή", καθώς θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας από τους κατοίκους των Μεσαμπελιών, με φόντο την προβληματική λειτουργία των σχολείων της περιοχής.

Ρεπορτάζ:Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News