default-image

Μετανάστες Σητεία: Προμήθειες σε βρέφος,καροτσάκι σε ανάπηρο παιδί

Κρήτη
Μετανάστες Σητεία: Προμήθειες σε βρέφος,καροτσάκι σε ανάπηρο παιδί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεχασμένοι από την πολιτεία και στοιβαγμένοι μέσα στις δύο αίθουσες του επιβατικού σταθμού στο λιμάνι της Σητείας παραμένουν οι πρόσφυγες -μετανάστες που έφθασαν με μία θαλαμηγό πριν από μερικές ημέρες ανατολικά του νησιού.

Ακόμα και σήμερα η Δημοτική Αρχή περιμένει τις αποφάσεις της πολιτείας για την τύχη αυτών των ανθρώπων που μαζί με τις αρχές , τους γιατρούς του νοσοκομείου, εθελοντικές οργανώσεις και μεμονωμένους πολίτες προσπαθούν να ανακουφίσουν τουλάχιστον ως προς τα βασικά, κατάλυμα, τροφή, ρουχισμός, σύμφωνα με το Δήμαρχο Θοδωρή Πατεράκη στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη.

Με την βοήθεια των παραπάνω οι απαραίτητες προμήθειες για το βρέφος των εννέα μηνών, με τη βοήθεια ενός πολίτη η παροχή αναπηρικού καροτσιού σε ένα παιδί με κινητικά προβλήματα.

Πρόκειται υπενθυμίζεται για 64 άτομα από τη Συρία, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Ιράν που βρέθηκαν σε ακυβέρνητη θαλαμηγό ανοικτά του Παλαίκαστρο στη Σητεία.

Ποινική δίωξη εντωμεταξύ, άσκησε ο εισαγγελέας στους δύο συλληφθέντες δουλεμπόρους, έναν Γεωργιανό και έναν Ουκρανό, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε έγκλημα, παράνομη είσοδο στη χώρα, έκθεση σε κίνδυνο και διακίνηση μεταναστών.

Μάλιστα, σε βάρος του Γεωργιανού εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και γι' αυτό οδηγήθηκε στο Ηράκλειο, στον εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News