default-image

Υπο καθεστώς απόλυτης σιωπής οι εργασίες στο Τρανταλλίδειο

Κρήτη
Υπο καθεστώς απόλυτης σιωπής οι εργασίες στο Τρανταλλίδειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπερδεμένη είναι η υπόθεση του Τρανταλλίδειου και ενδεικτικό του κλίματος με φόντο το θολό ιδιοκτησιακό τοπίο του και τις εμπλοκές που υπήρξαν από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, είναι το γεγονός ότι αρμόδιοι από την εφορία Νεοτέρων μνημείων δεν θέλησαν να κάνουν την οποιαδήποτε δήλωση για την ενημέρωση μας και για την ενημέρωση του κόσμου, ενώ ο δήμος Ηρακλείου περιορίστηκε στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή λόγω εργασιών.

Πάντως επιτέλους τέλος δόθηκε στο σίριαλ γύρω από το Τρανταλλίδειο, υπόθεση που είχε προκαλέσει αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών.

Η υπηρεσία Νεωτέρων μνημείων ξεκίνησε εργασίες απομάκρυνσης του πρώτου ορόφου στο ιστορικό αρχοντικό του Σαμή Μπέη στην Ιδομενέως, τμήμα της οποίας έκλεισε για την κυκλοφορία των οχημάτων για λόγους ασφαλείας.

Το κόστος θα «χρεωθεί» στον δήμο Ρεθύμνου

Οι εργασίες θα διαρκέσουν μια βδομάδα ενώ το κόστος των εργασιών ύψους 15.000 ευρώ θα «χρεωθεί» στον δήμο Ρεθύμνου, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Αλεφαντινό ο οποίος παράλληλα δήλωσε ότι ο δήμος θα εκπονήσει μελέτη για την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου που χτίστηκε κάπου μέσα στο 1850 - 1860.

Επιτέλους παρέμβαση

«Επιτέλους» σχολίαζαν διερχόμενοι πολίτες που κινδύνευαν στο επίμαχο σημείο, μετά και το πρόσφατο περιστατικό αποκόλλησης τμήματος πάνω σε σταθμευμένο όχημα.

 Πρόκειται μάλιστα για ένα ιστορικό κτίριο που έχει χαρακτηριστεί ως επικινδύνως ετοιμόρροπο, με το πρώτο πρωτόκολλο ετοιμορροπίας του να γίνεται το 2000 ενώ με απόφαση του πρώην υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη, το 2015 εγκρίθηκε η καθαίρεση του πρώτου ορόφου.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, υπήρξε τοπογραφική και φωτογραφική αποτύπωση του πρώτου ορόφου, ώστε στο άμεσο μέλλον και εφόσον αυτό καταστεί εφικτό να αποκατασταθεί στην αρχική του μορφή, με την εξασφάλιση των ανάλογων κονδυλίων.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News