default-image

Οργάνωση 6ου Village Camp στο Αθλητικό Κέντρο Φορτέτσας

Κρήτη
Οργάνωση 6ου Village Camp στο Αθλητικό Κέντρο Φορτέτσας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Αθλητισμού το 6ο  Village Camps,  στο Αθλητικό Κέντρο  Φορτέτσας το Σάββατο 28 Μαΐου, από 09:00-13:00 για την περιοχή του δήμου που περιλαμβάνει  την Κνωσό, τον Άγιο Βλάση, Άγιο Σύλλα, Βασιλείες και Φορτέτσα.

Στόχος του Camp είναι η ψυχαγωγία των μικρών παιδιών και των γονέων τους, η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην άσκηση και τη διαφορετικότητα και η προώθηση της φυσικής δραστηριότητας.

Επίσης, βασικός στόχος των  Village Camps  είναι η συμμετοχή και όχι  ο ανταγωνισμός και η αθλητική κοινωνικοποίηση των παιδιών από διαφορετικά γεωγραφικά σημεία του δήμου στο κοντινότερο  αθλητικό χώρο της περιοχής τους.

Στις αθλητικό-πολιτιστικές  εκδηλώσεις  των Village Camps έχει δικαίωμα να συμμετάσχει οποιοσδήποτε μαθητής και γονέας. Για τις ανάγκες του προγράμματος οι μαθητές διαχωρίζονται σε ομάδες ανάλογα την ηλικία και  καθοδηγούνται  από εκπαιδευμένους καθηγητές Φυσικής Αγωγής του προγράμματος «Αθλητισμός για Όλους»  σε όλη την διάρκεια των  εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται έτσι ώστε όλα τα παιδιά να συμμετάσχουν βιωματικά σε όλες τις δραστηριότητες ενώ μέριμνα έχει προβλεφθεί για τα παιδιά που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες, τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα σεμινάρια.

Όλα τα Village Camps απευθύνονται στους μαθητές των δημοτικών σχολείων και στους γονείς τους, χωρίς να είναι απαραίτητο οι γονείς να είναι παρόντες.  Απευθύνονται σε εκείνους που ενδιαφέρονται για την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη και την ευγενή άμμιλα ανεξάρτητα της ηλικίας τους ή του επιπέδου φυσικής κατάστασης τους.

Τα  Village Camps έχουν σχεδιασθεί έτσι ώστε τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς να συμμετάσχουν, χωριστά ή και μαζί σε πολλές διαφορετικές αθλητικές  δραστηριότητες, να διασκεδάζουν και να ασκούνται σε ένα ασφαλές και οργανωμένο περιβάλλον.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο 6ο Village Camp  με αιτήσεις συμμετοχής που έχουν δοθεί στα δημοτικά σχολεία της περιοχής ή μέχρι  και μισή ώρα πριν την έναρξη του στην γραμματεία που θα βρίσκεται στο αθλητικό Κέντρο Φορτέτσα.

Εκτός της συμμετοχής στις αθλητικές δράσεις, τα παιδιά θα λάβουν μέρος σε ενημερωτικές δράσεις για την πυροπροστασία από την Πυροσβεστική Ηρακλείου, την ασφάλεια στην θάλασσα από το Λιμενικό Ηρακλείου, την υγιεινή διατροφή από τον σύλλογο διατροφολόγων Ηρακλείου, τις πρώτες βοήθειες  από τον Ερυθρό Σταυρό, ενώ όλα τα παιδιά θα ζωγραφίσουν αθλητικές φιγούρες σε χώρο του αθλητικού κέντρου. Σε όλα τα παιδιά θα δοθούν μπλούζες, snack και νερό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News