Κρήτη

Αλλαγές στα κυκλοφοριακά μέτρα στον Άγιο Νικόλαο

Συνάντηση με τον Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας κ. Νίκο Χρυσάκη καθώς και με τον Διοικητή Τροχαίας Αγίου Νικολάου κ. Πέτρο Ζερβάκη θα έχει την Δευτέρα 30 Μαΐου ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός.

Τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν είναι:

- Η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης των παράνομων στάσεων και σταθμεύσεων, με την αυστηρή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας,

- Τα μεσο-μακροπρόθεσμα μέτρα που μελετώνται και ήδη εν πολλοίς έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται στην πόλη του Αγίου Νικολάου, για την αντιμετώπιση των πολλαπλών κυκλοφοριακών ζητημάτων καθώς και

- η αποτελεσματικότητα του «ειδικού σχεδίου δράσης» εμφανούς αστυνόμευσης που αποφασίστηκε και τέθηκε σε εφαρμογή από τον Δήμο (τμήμα Δημοτικής Αστυνομίας), Λιμεναρχείο και την Δ/νση Αστυνομίας Λασιθίου (τμήμα τροχαίας)

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, «αν και έχουν διαρρεύσει λίγες μόνο ημέρες, από την εφαρμογή του "Σχεδίου Δράσης", που τέθηκε σε εφαρμογή για την καλοκαιρινή περίοδο, θεωρούμε υποχρέωση μας, να εξετάσουμε κάθε παράμετρο που σχετίζεται με την εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων και που με την συνδρομή των πολιτών, αναμένουμε  ν΄αντιμετωπιστούν ουσιαστικά προβλήματα που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής αλλά και την καθημερινότητα των συμπολιτών, των ξένων επισκεπτών και συνθέτουν την εικόνα του τόπου που ζούμε».

«Η υλοποίηση του "Σχεδίου Δράσης" και των μέτρων που έχουν ληφθεί σε καμμιά περίπτωση δεν έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα», επανέλαβε, «ωστόσο όπως θα αντιληφθούμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στοχεύουν κυρίως στην βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και μόνο».

Εξήγησε ότι «όπως ζητούμε από τους επιχειρηματίες, και τους μεταφορείς ν΄ αλλάξουν τον τρόπο που μέχρι σήμερα "λειτουργούσαν" (με την λογική ότι ο κάθε έμπορας ή ο κάθε καταστηματάρχης θα πρέπει να κάνει μεγαλύτερη παραγγελία, προκειμένου να μην κυκλοφορούν τα οχήματα τροφοδοσίας όλη μέρα μέσα στην πόλη, να έχει προβλέψει ένα μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο, ενδεχομένως ένα μεγαλύτερο ψυγείο για να βάζει τα διάφορα είδη που χρειάζονται  συντήρηση),έτσι και σήμερα ζητάμε από τους πολίτες, να συνειδητοποιήσουν  ότι αποστάσεις των 100 και 200 μέτρων, θα πρέπει να γίνονται χωρίς αυτοκίνητο, δεδομένου ότι είναι μικρές».

«Είναι υποχρέωση», επισήμανε, «τέλος να κάνουμε τον τόπο μας πιο ευχάριστο , πιο φιλικό και πιο ασφαλή για μας τα παιδιά μας και όλους όσους τον επιλέγουν για την περίοδο των διακοπών τους».

Στην συνάντηση όπως έγινε γνωστό θα παρευρεθούν ο Υποδιευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας κ. Νίκος Χρυσάκης καθώς και ο Διοικητής Τροχαίας Αγίου Νικολάου κ. Πέτρος Ζερβάκης.

Σχόλια