Κρήτη

Έργα 2,17 ευρώ στον Πλατανιά εντάσσονται στο ΕΣΠΑ

Την ένταξη δύο σημαντικών νέων έργων στο ΕΣΠΑ - συνολικού προϋπολογισμού 2,17 εκατ. ευρώ - πέτυχε η Δημοτική Αρχή του Πλατανιά μετά από συντονισμένες ενέργειες και την προετοιμασία των αναγκαίων μελετών.

Ο λόγος για το έργο της αναβάθμισης των υποδομών της σχολικής μονάδας Γυμνασίου - Λυκείου Κολυμβαρίου Δήμου Πλατανιά, π/υ 1.910.000,00 € και για το έργο της προμήθειας και εγκατάστασης φυγόκεντρου διαχωριστή αφυδάτωσης ιλύος της ΕΕΛ της ΔΕΥΑΒΑ, π/υ 260.000,00 ευρώ.

Με αφορμή την ένταξη των εν λόγω έργων στο ΕΣΠΑ - και πιο συγκεκριμένα στο "Ε.Π. ΚΡΗΤΗ 2014-2020"- πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25/5 συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Πλατανιά από τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Μαλανδράκη και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΒΑ κ. Ιωάννη Σταματάκη και του Αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Μαλακωνάκη οι οποίοι αναφέρθηκανστις πολύμηνες προσπάθειες που έγιναν από πλευράς Δημοτικής Αρχής για να μπορέσουν τα εν λόγω έργα να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν μέσω του "Ε.Π. ΚΡΗΤΗ 2014-2020, υλοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των τοπικών φορέων της περιοχής για την αναγκαιότητα  των ενταγμέμων πλέον παρεμβάσεων,  καθώς και στα σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν από την υλοποίηση τους ενώ τέλος περιέγραψαν αναλυτικά τις εργασίες που το καθένα από αυτά περιλαμβάνει.

Αναβάθμιση υποδομών σχολικής μονάδας Γυμνασίου - Λυκείου Κολυμπαρίου

Στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Αναβάθμιση υποδομών σχολικής μονάδας Γυμνασίου - Λυκείου Κολυμπαρίου Δήμου Πλατανιά» , προϋπολογισμού 1.910.000,00 €, προβλέπονται εργασίες αναβάθμισης του σχολείου του Γυμνασίου-Λυκείου Κολυμβαρίου - χωρίς να προκύπτει ουδεμία αλλαγή των λειτουργικών χώρων και των χρήσεων αυτών - οι οποίες αποσκοπούν στο να εξασφαλίζεται η στατική επάρκεια των κτιρίων, η πυρασφάλεια των χώρων, η προσβασιμότητα ΑμεΑ, καθώς και η γενικότερη λειτουργική αναβάθμιση του.

Ενδεικτικά περιλαμβάνονται οι παρακάτω εργασίες:

1. Ενίσχυση του πρώτου (δυτικού) κτιρίου του φέροντος οργανισμού, σύμφωνα με την εγκεκριμένη στατική μελέτη. Αποκατάσταση διαβρωμένων δομικών στοιχείων των υπολοίπων κτιρίων, εργασίες πρόληψης διάβρωσης.

2. Κατασκευή συστήματος ενεργητικής πυροπροστασίας.

3. Εξασφάλιση προσβασιμότητας ΑΜΕΑ με ανελκυστήρα για την πρόσβαση ΑΜΕΑ στον α΄ όροφο, και κατασκευή ραμπών στο ισόγειο και στον αύλειο χώρο όπου δεν υπάρχει.

4. Εργασίες συντήρησης στο σύνολο της εγκατάστασης και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες καθώς και κάποιες εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο, προκειμένου να επιτευχθεί η αναβάθμιση του σχολείου τόσο ως προς την ασφάλεια, όσο και ως προς την λειτουργικότητά του.

Σχόλια