default-image

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους Ρώσους επισκέπτες

Κρήτη
Απίστευτη ταλαιπωρία για τους Ρώσους επισκέπτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην απίστευτη ταλαιπωρία και την πολύωρη αναμονή των τουριστών εκτός Σένγκεν που επισκέπτονται την Κρήτη, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γεώργιο Σταθάκη και τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι «Σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Νέα Κρήτη», απίστευτη είναι η ταλαιπωρία των Ρώσων τουριστών που φθάνουν στην Κρήτη, αφού υποχρεώνονται να περιμένουν για ώρες στην ουρά προκειμένου να γίνει ο έλεγχος visa. Η διαδικασία για τον έλεγχο είχε ως αποτέλεσμα την πολύωρη αναμονή και την ταλαιπωρία των επισκεπτών που είχαν κουραστεί με το πολύωρο ταξίδι τους.

Παράλληλα, είχε μια σειρά άλλων επιπτώσεων, όπως τη δημιουργία μιας απίστευτης σύγχυσης στους νεο-αφιχθέντες, την κυκλοφοριακή συμφόρηση στους χώρους του αεροδρομίου από τα λεωφορεία που περίμεναν για ώρες να μεταφέρουν τους τουρίστες στα ξενοδοχεία τους, καθώς και την αποχώρηση του πράκτορα και του λεωφορείου που θα τους μετέφερε στο ξενοδοχείο τους.   

Σημαντικός λόγος αυτής της καθυστέρησης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, πέραν της χρονοβόρας γραφειοκρατικής διαδικασίας, είναι και η έλλειψη επαρκούς προσωπικού για την ταχεία διεκπεραίωση των ελέγχων και την εξυπηρέτηση των τουριστών. Η ταλαιπωρία των τουριστών ήταν τόσο μεγάλη που πολλοί, όχι απλά εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους, αλλά και δήλωσαν ότι δεν θα ξανα-επισκεφτούν την Κρήτη. Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο, να δημιουργείται μια αρνητική εικόνα και μια αρνητική προδιάθεση με την άφιξη των τουριστών, πριν καν προλάβουν να δουν τις ομορφιές του νησιού μας και απολαύσουν την Κρητική φιλοξενία.        

…Είναι μόνο η αρχή της τουριστικής περιόδου και ο αριθμός των τουριστών τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα αυξηθεί σημαντικά. Είναι ανεπίτρεπτο να ταλαιπωρούνται χιλιάδες επισκεπτών (που αναμένονται φέτος από χώρες εκτός της Σένγκεν) και να δημιουργείται κατά τα πρώτα λεπτά της άφιξης τους μια απίστευτη ταλαιπωρία και μια εικόνα πλήρους αποδιοργάνωσης και δυσλειτουργίας.

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, δια στόματος της ίδιας της αν. Υπουργού κ. Έλενας Κουντουρά, προσδοκά ότι φέτος θα διπλασιάσει τον αριθμό των Ρώσων τουριστών (στο 1 εκατ. επισκέπτες από 510 χιλ. πέρυσι), γεγονός που ενισχύει και η αύξηση, κατά 30,6%, στις θεωρήσεις βίζα του πρώτου τριμήνου του 2016 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι ελληνικές αρχές να ανταποκριθούν στον αυξημένο όγκο των αιτημάτων που παρατηρείται και να διενεργούν με ταχύτατους ρυθμούς τις διαδικασίες ελέγχων εξυπηρετώντας άμεσα τους επισκέπτες του νησιού μας, αλλά και συνολικά της χώρας μας.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να κάνει τα αυτονόητα: αφενός, να μεριμνήσει για την άμεση εξυπηρέτηση των τουριστών και αφετέρου να σταματήσει να δημιουργεί προσκόμματα στους επιχειρηματίες του τουρισμού, που αποτελούν έναν από τους πλέον σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας».  

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα εξής ερωτήματα: «1. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβείτε ώστε να μην υπάρξουν άλλα φαινόμενα απίστευτης ταλαιπωρίας και πολύωρης αναμονής των ξένων επισκεπτών; 2. Έχει αντιληφθεί η Κυβέρνηση ότι με τη βιασύνη και την προχειρότητα ρισκάρει την Ρωσική τουριστική αγορά (δυνητικά 1 εκ. θέσεις σε πτήσεις προς την Ελλάδα για το 2016), αλλά και άλλων χωρών του κόσμου εκτός Σένγκεν;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News