default-image

Με επιτυχία η "Επιχείρηση απαγωγής του Κράιπε"

Κρήτη
Με επιτυχία η "Επιχείρηση απαγωγής του Κράιπε"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 30ωρος αγώνας δρόμου που διοργάνωσαν οι HEROES ULTRA - CRETE με όνομα "Επιχείρηση Απαγωγής Στραγητού Κράιπε" με δρομείς απ' όλο τον κόσμο.

Αγρίδια και Μονή Χαλέπας ήταν δύο από τα περάσματα των δρομέων του Heroes Ultra - Crete - Επιχείρηση απαγωγής του Στρατηγού Κράιπε που πραγματοποιήθηκε στο το Σάββατο 21 Μαΐου.

 

Ο ηγούμενος Πορφύριος μόνιμος μοναχός του μοναστηριού Δεσπότης Ιησούς "ΧΑΛΕΠΑ" και οι κάτοικοι των γύρω χωριών όπως τα Αγρίδια υποδέχτηκαν τους δρομείς στη Μονή Χαλέπας για ανεφοδιασμό με γλυκίσματα, αλμυρά εδέσματα και άφθονο νερό ώστε να συνεχίσουν από εκεί τη διαδρομή τους.

Οι δρομείς ξεκίνησαν το Σάββατο 21/5 στις 8:00 από τη Μονή Βωσάκου και τερμάτισαν την Κυριακή 22/5 και ώρα 14:00 στην Παραλία Περιστερέ στα Χανιά.

Ο John Melbourne ήταν ο νικητής του #HUC2016 με χρόνο 21:31:25!

Η ιστορία της απαγωγής του Στρατηγού Κράιπε συναρπάζει ακόμα και σήμερα. Γοητεύει με τα ηρωικά κατορθώματα των πρωταγωνιστών της και υπνωτίζει με την σχεδόν κινηματογραφική εξέλιξή της.

Είναι όμως κάτι περισσότερο από μία ιστορία μερικών γενναίων στρατιωτών: είναι η ιστορία ενός ολόκληρου πληθυσμού που αψηφώντας έναν υπεράριθμο αντίπαλο σήκωσε στους ώμους του ένα κατόρθωμα που φωτίζει ακόμη την αστείρευτη φιλοδοξία του ανθρώπινου πνεύματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News